Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere nepārvar Birmingemas turnīra 1. kārtu

Dekmeijere nepārvar Birmingemas turnīra 1. kārtu
Līga Dekmeijere
Foto: AP/Scanpix

Ar zaudējumu zāliena sezonu šodien sāka Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere. Spēlējot pāri ar Gruzijas tenisisti Annu Tatišvili, "AEGON Classic'' turnīra 1. kārtā viņa ar rezultātu 3:6, 7:6(6), 7:10 piekāpās ar trešo numuru izliktajām tenisistēm Natālijai Grandinai un Vladimirai Uhlirovai.

Līdzīgi kā Ernests Gulbis, arī Līga Dekmeijere nolēma zāliena sezonu sākt Anglijā, tikai, ja Gulbis to uzsāka Londonā, tad Dekmeijere - Birmingemā. Šoreiz par savu pārinieci Dekmeijere bija piemeklējusi Annu Tatišvili. Abām tenisistēm pirmajā kārtā nācās spēkoties ar Natālijas Grandinas/Vladimiras Uhlirovas duetu, kurš turnīrā izlikts ar 3. numuru.

Maču Dekmeijeres un Tatišvili pāris iesāka diezgan pārliecinoši, piektajā geimā iegūstot breika pārsvaru un panākot 3:2 savā labā. Diemžēl seta turpinājums Dekmeijeres/Tatašvili duetam izvērtās neveiksmīgs, un tika zaudēti četri geimi pēc kārtas, kas nozīmēja pretinieču uzvaru pirmajā setā - 6:3.

Otrajā setā latvietes un gruzīnes duets spēles grožus pārņema savās rokās un pēc nospēlētiem pieciem geimiem rezultāts uz tablo vēstīja 4:1. Pāris geimus vēlāk Dekmeijere/Tatašvili atkal gandrīz zaudēja iegūto pārsvaru (pretiniecēm bija divas breikbumbas), tomēr šoreiz savu servi izdevās noturēt neieņemtu - 5:2. Otrā seta devītajā geimā Grandina/Uhlirova atkal tika pie iespējas lauzt mūsu tenisistes pārstāvētā dueta servi, kuru šoreiz garām nelaida. Mirkli vēlāk krievijas un čehijas tenisistes arī rezultātu izlīdzināja. Seta galotnē neviens no pāriem pie iespējas lauzt pretinieču servi netika, un, lai noskaidrotu otrā seta uzvarētāju, nācās izspēlēt taibreiku.

Cīņa par uzvaru otrā seta taibreikā izvērtās ļoti sīva, taču pārāks tā galotnē bija tieši Dekmeijeres pārstāvētais duets (uzvarot ar 8:6), kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams supertaibreiks.

Pēc supertaibreikā izspēlētiem sešiem punktiem Dekmeijere un Tatišvili bija ieguvusi pārliecinoši vadību ar 5:1, un līdz uzvarai mačā trūka tikai pieci punkti, tomēr iespaidīgais pārsvars nākamajās četrās izspēlēs ātri vien tika izsēts - 5:5. Pēc zaudētām četrām izspēlēm pēc kārtas, Dekmeijere un Tatašvili vairs nespēja atgūties un atzina pretinieču pārākumu ar 7:10. Spēles galarezultāts - 3:6, 7:6(6), 7:10.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Deikmeijeres un Tatašvilas duets ieguva 1 WTA dubultspēļu reitinga punktu un tika pie 810 ASV dolāru prēmijas.

     [+] [-]

, 2012-06-13 19:02, pirms 12 gadiem
cienijami nospelets, pretinieces ir krietni augstak ranga un labi saspelejushaas
protams, vienmer zhel, ja uzvara bijusi tik tuvu
butu interesanti ja Liga atrastu labu un pastavigu double partneri

     [+] [-]

, 2012-06-13 19:50, pirms 12 gadiem
Marejam zāģis Londonā, pēdejā laikā kka sāk buksēt

     [+] [-]

, 2012-06-13 21:02, pirms 12 gadiem
Pavlovs vienspēlēs arī zaudēja,bet dubultspēlē ar Jušku uzvarēja.