Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Birmingemas finālā Li un Ribarikova

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Birmingemas finālā Li un Ribarikova
Na Li
Foto: AP

Ar ķīnietes Na Li un slovākietes Magdalenas Ribarikovas uzvarām šodien noslēgušies Birmingemas WTA vienspēļu turnīra pusfināli. Li divos setos pieveica Mariju Šarapovu, bet Ribarikova krietni saspringtākā mačā trijos setos bija pārāka par Sanju Mirzu no Indijas.

Pirmo Birmingemas turnīra finālisti šodien noskaidroja krievietes Marijas Šarapovas un ķīnietes Na Li cīņā. Lai arī šobrīd WTA rangā krietni augstāku vietu ieņem Li (20. pret 73.), tomēr mača pārliecinoša favorīte bija Šarapova. Viņa arī bija uzvarējusi visas piecas iepriekšējās spēles pret šo Ķīnas sportisti, vienīgo setu zaudējot pirms nepilna mēneša „French Open” laikā – 6:4, 0:6, 6:4. Abas reizi jau bija tikušās arī šī turnīra ietvaros, kad 2006. gadā Šarapova uzvarēja pretinieci ar 6:2, 6:4.

Šodienas maču Ķīnas sportiste gan iesāka ļoti pārliecinoši, labi servējot un neļaujot Šarapovai aizrauties ar uzbrukšanu. Tas pirmajos piecos geimos ļāva katrai no tenisistēm uzvarēt pie savas serves, bet sestajā geimā beidzot krita pirmais breiks. Li izdevās lieliski uzņemt divas Šarapovas serves, bet breikbumbas izspēlē jau kļūdījās krieviete, iesitot bumbiņu tīklā – 4:2. Pārliecinoši uzvarot savu servi, Li vēl vairāk nostiprināja savu pārsvaru, bet pie 5:3 jau servēja, lai noslēgtu setu savā labā. Izšķirošajā brīdī gan viņu pievīla serve un, neizmantojot divas setbumbas, ķīniete geimu zaudēja. Arī nākamajā geimā pie Šarapovas serves Li bija labas iespējas noslēgt setu savā labā, ko izdevās izdarīt ar piekto setbumbu – 6:4.

Otrā seta sākumā Li vēlreiz atkārtoja pirmā beigās iespēto – zaudēja savu servi no 40:15 pozīcijas, bet pēc mirkļa jau bija iedzinējos ar 0:2. Ilgi zaudētājas pozīcijā viņai gan nevajadzēja pabūt, jo arī Šarapovas sniegums kortā šodien nebija tas augstvērtīgākais. Trīs pēc kārtas uzvarēti geimi ķīnietei ļāva atgūt vadību, bet seta turpinājumā abas tenisistes nekādi nespēja uzvarēt savu servi. Četrus geimus pēc kārtas labāka bija serves uzņēmēja, kas pārsvaru ļāva saglabāt ķīnietei – 5:4. Šajā brīdī Šarapova servi vairs nedrīkstēja atļauties zaudēt, ja vien cerēja turpināt cīņu par finālu. Viss it kā iesākās pārliecinoši (40:0), taču Na Li atspēlējās un ar pirmo mačbumbu noslēdza spēli savā labā – 6:4, 6:4.

Viņas pretiniece finālā tika noskaidrota Indijas tenisistes Sanjas Mirzas un slovākietes Magdalenas Ribarikovas cīņā. Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle – šī gada sākumā Pattajā Mirza apspēlēja Ribarikovu ar 6:4, 5:7, 6:1 un arī toreiz tas bija pusfināla mačs. Pašā spēles sākumā vadībā ar breiku tika Slovākijas sportiste, tomēr pēc tam viņa zaudēja četrus geimus pēc kārtas, kas palīdzēja Mirzai setu noslēgt ar 6:3 savā labā. Arī otrā seta sākumā indietei bija divas breikbumbas, taču tās palika neizmantotas, un notika negaidītais. Ribarikova uzvarēja arī nākamos piecus geimus setā, atstājot indieti sausā – 6:0.

Arī izšķirošajā setā pirmos divus geimus uzvarēja Ribarikova, tomēr Mirza uzreiz panāca līdzsvaru. Tenisistes vēl apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie savas serves, bet noslēdzošajos trijos geimos krietni drošāk un pārliecinošāk nospēlēja slovākiete, izcīnot panākumu ar 3:6, 6:0, 6:3. Birmingemā sasniegtais fināls viņai ir pirmais WTA tūres fināls, ko rīt viņa noteikti centīsies pārvērst arī pirmajā WTA titulā. Abām finālistēm rīt tā būs pirmā savstarpējā spēle.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-06-14 09:20, pirms 15 gadiem
nu negaidiits finaals