Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ožē-Aliasims apspēlē Cicipasu un Roterdamā tiek pie karjeras pirmā titula

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ožē-Aliasims apspēlē Cicipasu un Roterdamā tiek pie karjeras pirmā titula
Fēlikss Ožē-Aliasims. Foto: Reuters/Scanpix

Karjerā pirmo ATP līmeņa titulu izcīnījis 21 gadu vecais kanādietis Fēlikss Ožē-Aliasims (#9), kurš ''Rotterdam Open'' piecsimtnieka finālā divos setos pārspēja grieķi Stefanosu Cicipasu (#4) - 6:4, 6:2.

• Fēlikss Ožē-Aliasims cīņu par savu pirmo titulu uzsāka apņēmīgi, pirmajā geimā laužot pretinieka servi. Ar to bija gana, lai pirmo setu noslēgtu savā labā. Kanādietis ne reizi Cicipasam nedeva breika iespēju.

• Tieši tāpat iesākās arī otrais sets. Tajā Ožē-Aliasims pie pretinieka serves tika pie trīs breikbumbām un pirmo arī izmantoja. Vēl viens breiks kanādietim padevās piektajā geimā, kas ļāva pārliecinoši uzvarēt otrajā setā ar 6:2 un izcīnīt ''Rotterdam Open 2022'' čempiontitulu.

• Kanādietis, kurš pirmdienas rangā pakāpsies uz astoto pozīciju un apsteigs Kasperu Rūdu, spēlē trāpīja septiņas netveramas serves, bet Cicipass tikai vienu. Grieķis netika ne pie vienas breika iespējas, kamēr Ožē-Aliasims izmantoja trīs no sešām.

• Kanādas pirmā rakete ar devīto piegājienu tika pie karjeras pirmā ATP līmeņa titula. Iepriekš Ožē-Aliasims bija zaudējis astoņos finālmačos - Riodežaneiro, Štutgartē (2019., 2021.), Lionā, Roterdamā (2020.), Marseļā, Ķelnē un Melburnas 250 punktu turnīrā.

• Cicipass joprojām nav uzvarējis ''ATP 500'' sērijas turnīrā. Grieķis zaudējis astoņos finālos.

• Šī bija devītā abu tenisistu savstarpējā spēle. Kanādietis uzvarēja pirmos trīs dueļus, bet nākamos piecus uzvarēja Cicipass, kas Ožē-Aliasimam šovakar ļāva pārtraukt neveiksmju sēriju pret grieķi.

• Par uzvaru Nīderlandes turnīrā Fēlikss Ožē-Aliasims nopelnīja 500 reitinga punktus un nepilnus 110 tūkstošus eiro.

• Dubultspēlēs triumfēja mājinieki Robins Hāse un Matve Midelkops, finālā supertaibreikā pārspējot dienvidāfrikāņa Loida Herisa un vācieša Tima Pueca dueli - 4:6, 7:6 (5), 10:5.

''Rotterdam Open'' pusfināli

PārisRezultāts
Stefanoss Cicipass [1] - Jirži Lehečka4:6; 6:4; 6:2
Andrejs Rubļevs [2] - Fēlikss Ožē-Aliasims [3]7:6 (5); 4:6; 2:6

''Rotterdam Open'' fināls

PārisRezultāts
Stefanoss Cicipass [1] - Fēlikss Ožē-Aliasims [3]4:6; 2:6