Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Benčiča pirmdien debitēs ranga pirmajā desmitniekā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Benčiča pirmdien debitēs ranga pirmajā desmitniekā
Belinda Benčiča
Foto: AP/Scanpix

18 gadus vecā Šveices tenisiste Belinda Benčiča pēc divām dienām būs Top 10 spēlētāja, iekļūšanu pirmajā desmitniekā nopelnot ar fināla sasniegšanu WTA "Premier" sērijas turnīrā Sanktpēterburgā. Benčiča pusfinālā ar 6:4, 6:3 pieveica savu vienaudzi Darju Kasatkinu.

Darja Kasatkina spēlē izteiktu aizsardzības tenisu, paļaujoties uz pretinieces kļūdām, bet uzbrukumā pati dara samērā maz. Vakar ar primitīvu atsišanās taktiku izdevās sagaidīt Dominikas Cibulkovas "pašiznīcināšanos" – slovākiete dominēja izspēlēs, taču ļoti bieži pieļāva kļūdas un krievu tīnei zaudēja trīs setos.

Šodien tāda taktika pret Belindu Benčiču uzvaru neļāva gūt, jo Šveices sportiste spēlēja precīzāk, it īpaši tas attiecās uz svarīgākajiem punktiem. Kasatkina spēja izmantot tikai vienu no desmit breika iespējām! Abām tīnēm šodien bija pirmā tikšanās pieaugušo turnīros, bet junioru līmenī abās spēlēs 2013. gadā uzvarēja Benčiča.

Pateicoties fināla sasniegšanai, Benčiča pēc divām dienām debitēs ranga pirmajā desmitniekā, ieņemot vismaz 9. vietu. Titula izcīnīšanas gadījumā viņa būs 7. vietā. Tikmēr Kasatkinai, kura zaudējusi abus WTA pusfinālus (pirmais bija oktobrī Maskavā), būs Top 50 debija.

Benčiča pirmoreiz WTA sacensībās izlikta ar pirmo numuru un svētdienas finālā sacentīsies ar turnīra otro raketi Robertu Vinči. Arī nedēļas otrajā turnīrā Gaosjunā būs ar pirmajiem diviem numuriem izlikto spēlētāju fināls – Venusa Viljamsa pret Misaki Doi.

"St.Petersburg Ladies Trophy". WTA "Premier" turnīrs uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Belinda Bencic – (5) Anastasia Pavlyuchenkova6:7(4) 6:4 6:2
(2) Roberta Vinci – Timea Babos7:6(3) 4:6 7:6(4)
(4) Ana Ivanovic – Kateryna Kozlova6:1 7:5
Daria Kasatkina – Dominika Cibulkova4:6 7:5 6:3

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Belinda Bencic – Daria Kasatkina6:4 6:3
(2) Roberta Vinci – (4) Ana Ivanovic7:5 6:4

"Taiwan Open". WTA "International" sērijas turnīrs Gaosjunā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Venus Williams – (3) Yulia Putintseva7:5 6:3
(2) Misaki Doi – (6) Su-Wei Hsieh6:0 6:2

     [+] [-]

, 2016-02-13 18:01, pirms 9 gadiem
Godīgi nezinu, ka Venusa tā turās, ta spele ir diezgan graujosa jau ilgāku laiku un tiesnesiem buutu jasaak sodit par to ilgo camassanos vinu. Nevar atlaut visu, tikai tapec, ka ta ir Venusa.

     [+] [-]

, 2016-02-13 18:59, pirms 9 gadiem
Benciča būs top 10 vēl daudzus gadus.