Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvalifikāciju pārvarējušais čīlietis Tabilo iegūst pirmo ATP titulu un ielauzīsies ranga Top50

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kvalifikāciju pārvarējušais čīlietis Tabilo iegūst pirmo ATP titulu un ielauzīsies ranga Top50
Alehandro Tabilo. Foto: AFP/Scanpix

Šodien noslēgušies divi ATP 250 sērijas turnīri. Oklendā triumfēja čīlietis Alehandro Tabilo, bet Adelaidā labākais bija čehs Jirži Lehečka. Abiem tas bija pirmais ATP tituls karjerā.

26 gadus vecais Alehandro Tabilo cīņu par Oklendas titulu sāka no kvalifikācijas un sešās spēlēs zaudēja tikai vienu setu. Finālā viņš ar 6:2 un 7:5 pieveica Taro Danielu no Japānas. Titulu palīdzēja izcīnīt desmit eisi un 37 izspēles, kas tika noslēgtas ar winner.

Pateicoties titulam, Tabilo ATP rangā veicis 33 vietu kāpumu un pacēlies līdz 49. pozīcijai, tādējādi debitējot Top50. Čīlietis kļuva par pirmo tenisistu 2024. gadā, kurš izcīnījis karjeras pirmo ATP titulu, bet neilgi pēc viņa to pašu paveica Jirži Lehečka.

22 gadus vecais čehs Adelaidas finālā ar 4:6, 6:4, 6:3 pārspēja britu Džeiku Dreiperu, kurš arīdzan tēmēja uz karjeras pirmo titulu. Izšķirošā cīņa ilga divas stundas un astoņas minūtes.

Nākamās nedēļas ATP rangā Lehečka sasniegs jaunu karjeras rekordu – 23. vieta. Adelaidā izcīnītais tituls noteikti vairos čeha pārliecību pirms "Australian Open" sākuma. Pērn tieši Melburnas turnīrs parūpējās par Lehečkas karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/tab...
https://www.atptour.com/en/news/leh...