Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stousura turpina buksēt Austrālijā, pirmoreiz zaudē Puigai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stousura turpina buksēt Austrālijā, pirmoreiz zaudē Puigai
Monika Puiga
Foto: AFP/Scanpix

Nekur nav tik labi kā mājās. Uz visiem sportistiem tas gluži nav attiecināms. Spilgts piemērs ir Austrālijas labākā tenisiste Samanta Stousura, kura savas dzimtenes turnīros jau vairākus gadus spēlē nesekmīgi. Šoreiz viņai bija laba iespēja tikt vismaz līdz pusfinālam Sidnejā, taču tas nenotika, ceturtdaļfinālā ar 4:6, 4:6 zaudējot Monikai Puigai.

Šajā sāncensībā līdz šodienai viss bija "vienos vārtos". Proti, Samanta Stousura Puertoriko tenisisti ne vien visos četros mačos bija uzvarējusi divos setos, bet arī nevienā no astoņiem setiem viņai nebija zaudējusi vairāk par četriem geimiem. Šodien Monika Puiga guva pirmo uzvaru piecos mēģinājumus, turklāt nospēlēja ļoti spilgti.

Iepriekšējās cīņās Stousurai izdevās dominēt, pateicoties labākai servei. Šodien daudz labāk servēja Puiga, eisos esot pārāka ar 13:5. Viņa arī ne reizi nezaudēja servi, atspēlējot abas breikbumbas. Puigai arī daudz kvalitatīvāks teniss ar pozitīvu tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību: 27-17, kamēr Stousurai bija 17-28. Puiga arī ļoti veiksmīgi izmantoja spēlēšanu uz Semas nestabilo "backhand", kas ražoja ļoti daudz kļūdu.

Stousura jau vairāk nekā desmit gadus Austrālijā nespēj nevienā turnīrā sasniegt finālu. Labākais rezultāts viņai bija pusfināls 2014. gadā "International" sērijas turnīrā Hobārtā. Savukārt abus finālus Austrālijā viņa spēlēja un zaudēja 2005. gadā, kad titula spēlē neveiksmi cieta gan Goldkoustā (pret Petiju Šnīderi) un Sidnejā (pret Ališu Moliku). Savā mājas "Grand Slam" turnīrā Melburnā viņa ne reizi nav tikusi tālāk par 4. kārtu, kas sasniegta divreiz (2006, 2010).

Puertoriko vienīgā profesionālā tenisiste Puiga ir vienreiz uzvarējusi WTA turnīrā, to izdarot 2014. gada maijā uz māla seguma Strasbūrā. Tas bija "International" sērijas turnīrs, bet Sidnejā notiek "Premier" sacensības. Šajā līmenī viņa pirmoreiz tikusi līdz pusfinālam, turklāt to izdarījusi no kvalifikācijas, kopumā gūstot jau sešas uzvaras.

Turnīra pirmā rakete Simona Halepa savā sezonas otrajā spēlē izjuta sarežģījumus finiša līnijas šķērsošanā un maču pret Karolīnu Pliškovu izservēja tikai ar otro mēģinājumu, gūstot uzvaru ar rezultātu 6:4, 7:5. Pliškova pērn spēlēja šī turnīra finālā, divos taibreikos zaudējot Petrai Kvitovai, kura titulu nevar aizstāvēt slimības dēļ.

Dienas iespaidīgākā "noplīšana" gadījās Sārai Erani. Viņa 1. setā pret Svetlanu Kuzņecovu bija vadībā ar 5:1, taču uzvarēt nemācēja pat ar trim setbumbām. Zaudējusi šo setu (taibreikā ar 1:7), viņa 2. setā kapitulēja ļoti ātri un bez lielas pretestības, tā arī nespējot tikt pie kaut goda geima. Mazā Sāra Svetai zaudējusi septiņas no astoņām spēlēm, vienīgo uzvaru gūstot 2012. gadā "French Open". Kuzņecova pusfinālā tiksies ar Halepu, bet Puigas pretiniece būs Belinda Benčiča.

"Apia International Sydney". WTA "Premier" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – (5) Karolina Pliskova6:4 7:5
(8) Belinda Bencic – Ekaterina Makarova6:0 2:6 6:4
Svetlana Kuznetsova – Sara Errani7:6(1) 6:0
Monica Puig – Samantha Stosur6:4 6:4

"Hobart International". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Camila Giorgi – Nao Hibino6:2 6:3
(3) Dominika Cibulkova – Kimberly Birrell6:1 6:0
(4) Monica Niculescu – Heather Watson7:6(3) 2:6 1:3 (lietus)
(7) Alize Cornet – Veronica Cepede Royg6:4 5:7 6:2
Eugenie Bouchard – (8) Alison Van Uytvanck6:4 7:5
(9) Mona Barthel – Naomi Osaka7:6(2) 6:2
Kiki Bertens – Annika Beck6:3 6:1
Johanna Larsson – Margarita Gasparyan6:3 3:6 6:3