Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

S. Viljamsa Šarapovai atdod tikai četrus geimus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

S. Viljamsa Šarapovai atdod tikai četrus geimus
Viktorija Azarenka
Foto: Reuters/Scanpix

Noskaidrotas Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālistes. WTA ranga līdere Viktorija Azarenka spēlēs pret polieti Agņešku Radvansku, bet amerikāniete Serēna Viljamsa pret čehieti Luciju Hradečku. Viljamsa šodien ļoti pārliecinoši sakāva Mariju Šarapovu.

Serēna Viljamsa vakar pret Karolīnu Vozņacki slikti aizvadīja pirmo setu. Šodien amerikāniete labi spēlēja jau no paša sākuma. Viljamsa pirmajā setā Šarapovu 27 minūtēs sagrāva ar 6:1, izmantojot abas breika iespējas, bet pie savas serves zaudējot tikai sešas izspēles.

Viljamsa labi uzbruka ne vien Mašas otrajai servei, bet brīžiem arī pirmajai. Šarapova pirmajā setā uzvarēja tikai divas no septiņām izspēlēm pie otrās serves un vienu geimu pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara.

Šarapova ar dubultukļūdu otrā seta pirmajā geimā deva Viljamsai seta un breika pārsvaru. Šarapova otrajā setā spēlēja daudz agresīvāk un arī precīzāk, kas ļāva 4. geimā tikt pie "sausā" breika un panākt izlīdzinājumu – 2:2.

Šarapovai vēl trīs dubultkļūdas piektajā geimā, šoreiz atpakaļceļa vairs nebija. Viljamsa kritiskos brīžos spēja ieservēt eisus, bet Šarapova turpināja mocīties ar pirmo seri, regulāri pieļaujot dubultkļūdas. Viljamsa pusfinālu sasniedza ar 6:1, 6:3 uzvaru.

Viljamsas bilance pret Šarapovu kļuvusi vēl iespaidīgāka: 8-2. Maša vienīgās divas uzvaras guva 2004. gadā – finālos Vimbldonā un Losandželosā. Kopš tā laika Serēnai septiņas uzvaras pēc kārtas. Serēnas pretiniece pusfinālā būs šī turnīra lielākā pārsteiguma autore, čehiete Lucija Hradečka. WTA ranga šī brīža 105.vietas īpašniece šodien ieservēja 19 (!!!) eisus un divos taibreikos apspēlēja austrālieti Samantu Stosuru - 7:6(8), 7:6(6).

Trīs setu uzvara Viktorijai Azarenkai, kura astoto reizi sacentās pret Na Lī. Pēc uzvaras ranga līderei izdevās izlīdzināt savstarpējo maču rēķinus: 4-4. Spēli labāk gan sāka "French Open" čempione. Lī pirmajā setā spēja nospēlēt sev neierastu "tīru" tenisu un uzvarēja ar 6:3. Lī vienīgo breikbumbu izmantoja sestajā geimā, bet pretiniecei breika iespējas nedeva.

Kā jau tas ierasts Lī spēlē, stabili visu maču viņa nospēlēt neprot. Otrajā setā sākās kļūdu sērija, kas turpinājās visu atlikušo mača daļu. Pie tam otro partiju Lī sāka ar breiku (1:0), taču pēc tam zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Izglābt setu nebija pa spēkam, un Azarenka revanšējās ar 6:3.

Trešajā setā Azarenka bija vadībā ar 4:0, taču Lī nepadevās un ne bez Vikas kļūdu palīdzības spēja uzvarēt trīs geimus pēc kārtas un panākt 3:4. Ķīnas tenisa līderei bija iespējas panākt 4:4, taču Azarenka uzvarēja cīņu uz gala līnijas. Trešā seta devīto geimu Lī zaudēja pie savas serves, un spēle bija galā ar Azarenkas uzvaru – 3:6, 6:3, 6:3. Lī pieļāva 36 nepiespiestās kļūdas.

Azarenka pusfinālā atkal tiksies ar Agņešku Radvansku, kuru Vika šogad pieveikusi jau piecas reizes. Poliete ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja turnīra lielāko pārsteigumu Varvaru Lepčenko. Radvanska šosezon piedalījusies deviņos turnīros un visos sasniegusi vismaz ceturtdaļfinālu. Radvanska turpina savu interesanto sēriju – Aga šogad zaudējusi tikai Azarenkai.

”Mutua Madrid Open”, WTA ”Premier Mandatory” turnīrs. Madride (Spānija)

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka - (8) Na Li3:6 6:3 6:3
(9) Serena Williams - (2) Maria Sharapova6:1 6:3
(4) Agnieszka Radwanska - Varvara Lepchenko6:4 6:4
(5) Samantha Stosur - Lucie Hradecka7:6(8) 7:6(6)

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-11 20:54, pirms 12 gadiem
Tikai tas segums palīdz!

     [+] [-]

, 2012-05-11 22:28, pirms 12 gadiem
Romā Agņeškai siets joprojām nemainīsies, bet nu īstais brīdis tagad uz zilā sakaut Viku.

     [+] [-]

, 2012-05-12 01:40, pirms 12 gadiem
Žēl Mariju. Šodien viņai galīgi negāja spēle. Laikam tās pēdējās 7 zaudētās spēles pēc kārtas pret Serēnu ietekmē psiholoģiski. Bet nu viņai vēl visas cerības reabilitēties French Open un pakāpties uz 1.vietu rangā.