Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki aizstāv Pontevedrabīčas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki aizstāv Pontevedrabīčas titulu
Karolīna Vozņacki
Foto: AP/Scanpix

Pontevedrabīčas WTA turnīrs otro gadu pēc kārtas noslēdzies ar Dānijas pirmās raketes Karolīnas Vozņacki uzvaru. Finālā viņa divos setos ar 6:2, 7:5 pieveica baltkrievieti Olgu Govorcovu, izcīnot karjeras septīto vienspēļu titulu.

19 gadus vecajai Vozņacki ceļā līdz finālam visgrūtākā bija vakardienas pusfināla spēle pret krievieti Jeļenu Vesņinu. Mača pirmajā setā ar 6:1 uzvarēja Vesņina, kura otrajā setā bija vadībā ar 5:3, taču nespēja no šāda pārsvara uzvarēt spēli un zaudēja trīs setos. Arī Govorcova četras no piecām uzvarām guva divos setos. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Pirmajā setā diezgan pārliecinoši uzvarēja Vozņacki, pretinieces servi laužot trīs reizes, kamēr savu zaudēja tikai vienreiz – 6:2. Otrais sets dānietei sākās nesekmīgi, un Govorcova izvirzījās vadībā ar 4:1. Nedaudz vēlāk baltkrieviete bija vadībā ar 5:4 un ar savu servi viņai bija iespēja pielikt punktu otrajam setam. Ļoti ilgs desmitais geims, kurā Govorcovai bija divas setbumbas, beidzās ar Olgas dubultkļūdu – 5:5. Pēc tam jau viss bija skaidrs – Vozņacki uzvarēja vēl divos geimos pēc kārtas un pielika punktu šim turnīram – 6:2, 7:5.

WTA ranga otrās vietas īpašniecei Vozņacki šodien izcīnītais tituls ir septītais vienspēlēs karjerā un pirmais šogad. Par uzvaru šajā turnīrā viņa nopelnījusi 280 ranga punktus un 37 000 dolāru prēmiju, bet Govorcova, kura zaudējusi visos trijos finālos, kuros piedalījusies, iegūs 200 punktus un 19 000.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com