Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals un Švjonteka 2023. gada sezonu sāks jaukto komandu turnīrā "United Cup"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nadals un Švjonteka 2023. gada sezonu sāks jaukto komandu turnīrā "United Cup"
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules otrā rakete spānis Rafaels Nadals un pirmā rakete sieviešu tenisā poliete Iga Švjonteka 2023. gada sezonu sāks ar dalību "United Cup" jaukto komandu turnīrā.

Turnīrs, kura balvu fonds kopā sastādīs 15 miljonus ASV dolāru (apmēram 15 miljoni eiro), aizstās ierasto vīriešu turnīru ATP kausu, kas katru gadu norisinājās pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra jeb Austrālijas atklātā čempionāta.

11 dienas garajā turnīrā, kas sāksies 29. decembrī, sacentīsies 18 komandas, kuru sastāvā esošie tenisisti cīnīsies par 500 ATP ranga punktiem un 500 WTA ranga punktiem.

"Spēlētāji atbalsta šī turnīra norisi, ko apliecina augsta ranga tenisistu vēlme piedalīties šajā sacensībās," teica turnīra direktors Stīvens Ferovs.

Pasaules otrā rakete vīriešu tenisā Nadals, kurš pērn triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kopā ar Paulu Badosu (WTA 13.) pārstāvēs Spānijas vienību, kamēr ATP ranga pirmais numurs Karloss Alkarass nepiedalīsies turnīrā. Spānija tika ielozēta D grupā kopā ar Lielbritāniju un Austrāliju, kuras rindās spēlēs Niks Kiris (ATP 22.).

Savukārt Polijas vienībā Švjontekai pievienosies arī Huberts Hurkačs (ATP 11.), un viņi B grupā spēkosies ar Šveici un vēl kādu komandu, kas pievienosies vēlāk, bet C grupā ASV, kuru pārstāvēs Džesika Pegula (WTA 3.), Medisona Kīza (WTA 11.), Teilors Frics (ATP 9.) un Frensis Tiafo (ATP 19.), cīnīsies ar Vācijas un Čehijas tenisistiem.

Vēl A grupā Grieķija un Beļģija spēkosies ar kādu komandu, kas vēl nav nosaukta, bet F grupā cīnīsies Francija, Horvātija un Argentīna, kamēr E grupā tiksies Itālija, Brazīlija un Norvēģija.

"United Cup" notiks trijās Austrālijas pilsētās, aizvadot mačus Sidnejā, Brisbenā un Pērtā.