Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki aptur Udānu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki aptur Udānu
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP

17 gadus vecās ASV tenisa sensācijas Melānijas Udānas "US Open'' piedzīvojums beidzies ar zaudējumu ceturtdaļfinālā dānietei Karolīnai Vozņacki (2:6, 2:6), kuru pusfinālā gaida tikšanās ar beļģieti Janīnu Vikmaijeri.

Maču ar noturētu sevi sāka Vozņacki. Otrajā geimā servēja Udāna un darīja to pagalam nesekmīgi, arī izspēlēs no gala līnijas precīzāka bija dāniete, kura jau ar pirmo mēģinājumu tika pie breika. Pirmo reizi ar grūtībām pie savas serves Vozņacki saskārās, esot vadībā ar 5:1, kad amerikānietei izdevās vienu no diviem breikiem atgūt, pateicoties pretinieces dubultkļūdai breikbumbas izspēlē – 5:2. Pēc tam pie savas serves atsitusi divas setbumbas, Udāna tomēr bija spiesta padoties pēc Vozņacki trešā mēģinājuma, un pirmais sets noslēdzās dānietes labā – 6:2.

Otrā seta sākumā Udāna nospēlēja sakarīgāk un spēja turēt pretiniecei līdzi sitienu apmaiņā no gala līnijas. Divos geimos pēc kārtas viņai pie Vozņacki serves bija divas breikbumbas, taču neviena no tām netika izmantota, galvenokārt pašas kļūdu dēļ, bet 6. geimā neizmantotās iespējas lika par sevi manīt, jo tika zaudēta sava serve, un dāniete izvirzījās vadībā ar 4:2. Pēc šī pavērsiena Vozņacki uzvarēja vēl divos geimos un maču pabeidza ar 6:2, 6:2 un izdarīja to, ko pirms viņas nespēja paveikt ne Jeļena Dementjeva, ne Marija Šarapova - pieveikt 17 gadus veco Udānu, kurai, neskatoties uz šo zaudējumu, noteikti paliks daudz pozitīvu atmiņu no šī turnīra.

Pusfinālā Vozņacki tiksies ar savu vienaudzi – beļģieti Janīnu Vikmaijeri. Abām tas būs pirmais ''Grand Slam'' pusfināls karjerā. Abas līdz šim savā starpā nav tikušās. Otru pusfināla pāri veidos divas bijušās čempiones – pērnā gada uzvarētāja Serēna Viljamsa un 2005.gada čempione Kima Klijstersa.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +3 [+] [-]

, 2009-09-10 06:57, pirms 15 gadiem
Kaa nav krievietes, taa nekas vairs nesanaak! Karolina rullee!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 07:21, pirms 15 gadiem
lieliski mana favoriite shajaa turniiraa ! taa turpinaat !

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 11:27, pirms 15 gadiem
zheel, ljoti patiik kaa speelee Udaana Veiksmi vinjai!!!! nakamaa 1. rakete !