Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Jauktajās dubultspēlēs triumfē mājinieku duets

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jauktajās dubultspēlēs triumfē mājinieku duets
Treviss Perots un Kērlija Galiksone
Foto: AP

Šodien Ņujorkā noskaidroti „US Open” jaukto dubultspēļu čempioni tenisā. Negaidītu triumfu guva mājinieki Kērlija Galiksone un Treviss Perots, kuri ar 6:2, 6:4 uzveica par favorītiem uzskatītos pērnā gada čempionus Karu Bleku un Leanderu Paesu.

Jau ierasti, ka „Grand Slam” turnīros kā pirmos noskaidro jaukto dubultspēļu čempionus. Šogad līdz finālam bija aizkļuvis viens no favorītu duetiem – ar 2. numuru izliktie Kara Bleka (Zimbabve) un Leanders Paess (Indija), kā arī mājinieki Kērlija Galiksone un Treviss Perots. Amerikāņi šajā turnīrā iekļuva tikai ar wildcard, tomēr visa turnīra gaitā parādīja ļoti atzīstamu sniegumu.

Ceturtdaļfinālā Galiksone un Perots ar 6:2, 7:5 apspēlēja ar 3. numuru izliktos Lisu Reimondu un Marsinu Matkovski, bet pusfinālā ar 6:3, 6:4 arī ar 1. numuru izliktos Lizeli Hūberi un Makešu Bupati. Tikmēr Lizeles Hūberes un Leandera Paesa ceļš līdz finālam bija grūtāks un vairākās spēlēs bija nepieciešami trīs seti. Bukmeikeru vērtējumā Bleka un Paess gan bija favorīti, tomēr jau mača pats sākums parādīja, ka tikai uz papīra.

Vējainajos laika apstākļos jau pirmajā geimā ar mokām viņi nosargāja savu servi, bet pirmais breiks bija jau trešajā geimā, kad serves priekšrocības neprata izmantot Bleka. Vēlāk viņa zaudēja arī otro savas serves geimu, kamēr ne Galiksonei, ne Perotam neradās problēmas ar serves noturēšanu – 6:2. Otrajā aina bija identiska – Bleka un Paess zaudēja divus geimus pie zimbabvietes serves un 2:5. Nedaudz gan izdevās pietuvoties, kad tika uzvarēts pie Galiksones un Paesa servēm, tomēr Treviss Perots servēja ļoti pārliecinoši, uzstādot mača galarezultātu – 6:2, 6:4.

22 gadus vecajai Galiksonei un 29 gadus vecajam Perotam šis ir pirmais šāda mēroga sasniegums, kamēr Bleka un Paess noteikti neskums par šogad ciesto neveiksmi. Abi turnīra galveno galvu bija ieguvuši jau pērn, turklāt abiem šogad vēl ir iespēja kļūt par čempioniem, attiecīgi sieviešu un vīriešu dubultspēļu turnīros.

Izmantotie resursi:
usopen.org