Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Penneta triumfē Losandželosā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Penneta triumfē Losandželosā
Flavija Penneta
Foto: AFP

Losandželosas WTA „Premier” tenisa turnīrs noslēdzies ar itālietes Flavijas Pennetas uzvaru. Pagājušajā naktī finālā viņa ar 6:4, 6:3 pieveica austrālieti Samantu Stosuru izcīnot karjeras astoto, bet nozīmīgāko WTA vienspēļu titulu.

Lai arī par Losandželosas titulu šogad cīņu uzsāka arī vairākas pirmā desmitnieka tenisistes, tomēr līdz finālam bija aizkļuvušas divas otrā desmita tenisistes – pērnā gada fināliste, itāliete Flavija Penneta un austrāliete Samanta Stosura, kura ļoti progresējusi tieši šajā sezonā. Titula noskaidrošanas spēle abām bija pirmā savstarpējā karjerā, bet bukmeikeri nelielas favorītes lomu bija atvēlējuši Stosurai, kuru turnīra gaitā nebija pievīlusi serve.

Par finālu gan tā nevar sacīt, jo tieši serve šoreiz pievīla austrālieti. Jau pirmajā setā viņa pieļāva piecas dubultkļūdas, zaudējot to ar 4:6, bet otrajā itāliete iespēja vēl trīs breikus, kamēr Stosura atbildēja tikai ar vienu. Mača beigu rezultāts – 6:4, 6:3 Itālijas sportistes labā, kura tādējādi tika pie karjeras astotā WTA vienspēļu titula, taču nozīmīgākā savā karjerā, par uzvaru nopelnot 470 reitinga punktus un 107 000 ASV dolāru prēmiju. Stosurai tika 320 reitinga punktu un 55 500 ASV dolāru.

„Uzskatu, ka visu šodien izšķīra serve. Tā man jau bija palīdzējusi uzvarēt izšķirošos punktus visas nedēļas garumā un nepievīla arī šodien”, pēc spēles stāstīja itāliete. „Uzvarēju izspēlēs, kurās centos spēlēt agresīvi un biju gatava labam finālam”. Tikmēr Stosurai bija pamats būt sarūgtinātai – arī piekto reizi spēlējot WTA turnīru finālos viņai neizdevās tikt pie pirmā titula: „Protams, vēlējos tieši šeit izcīnīt savu pirmo titulu, tomēr man pretī šodien bija ļoti laba spēlētāja, kura bija pārliecinošāka nekā es. Tātad – ir kur pielikt gan nākamajos ASV turnīros, gan sezonā kopumā”. Nākamais turnīrs abām tenisistēm ilgi nebūs jāgaida – jau šonedēļ viņas spēlēs Sinsinati.

Dubultspēlēs par čempionēm kļuva Čia-Junga Čuanga (Taivāna) un Zi Jana (Ķīna), finālā ar 6:, 4:6, 1:7 pieveicot Krievijas un Polijas duetu Marija Kiriļenko un Agneška Radvanska. Abām Āzijas tenisistēm šis bija pirmais kopīgais WTA dubultspēļu tituls.

Izmantotie resursi:
wtatour.com