Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers atgriešanās mačā grūtā cīņā pieveic savu treniņu partneri Evansu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers atgriešanās mačā grūtā cīņā pieveic savu treniņu partneri Evansu
Rodžers Federers. Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Dohā pirmo maču kopš pagājušā gada februāra aizvadīja Šveices tenisists Rodžers Federers (ATP 6.), kurš gandrīz divarpus stundas ilgā cīņā ar rezultātu 7:6(8), 3:6, 7:5 pieveica britu pirmo numuru Danielu Evansu (ATP 28.).

39 gadus vecais Rodžers Federers oficiālā mačā nebija piedalījies kopš pagājušā gada 30. janvāra, kad "Australian Open" pusfinālā zaudēja Novakam Džokovičam. Viņš astoņas dienas vēlāk ar Rafaelu Nadalu Keiptaunā piedalījās labdarības pasākumā "Match for Africa". Šveices zvaigznei gada turpinājumā bija divas ceļgala operācijas.

Sagadījās, ka Federeram atgriešanās mačā bija jātiekas ar tenisistu, kurš pēdējo divu nedēļu laikā ar viņu daudz laika pavadīja kopīgos treniņus – Federers ar Danielu Evansu pirms šī turnīra izspēlēja vairāk nekā 20 setu, bet šodien oficiāla mača tenisā notika tas pats, kas visās trīs iepriekšējās cīņās, proti, Federera uzvara.

1. setā bija tikai viena breikbumba, kuru vajadzēja atspēlēt Federeram, to paveicot devītajā geimā ar "forehand" uzbrukumu sēriju. Federers ar sitienu no labās puses arī taibreikā atspēlēja setbumbu pie rezultāta 5:6. Pats punktu pielika ar trešo setbumbu, izceļoties ar diagonālo apvedošo sitienu.

Evans 2. seta pirmajā geimā izgājienā pie tīkla atspēlēja breikbumbu, bet ceturtajā geimā pats ieguva breiku, izmantojot Federera problēmas spēlē bez pirmās serves. Federeram breikbumbas izspēlē neprecīzs "backhand" sitiens, bet nākamajā geimā neizmantota breikbumba, neprecīzi sitot ar "forehand", un Evanss tika priekšā ar 4:1 un drīz ieguva savu vienīgo setu četros mačos pret Federeru.

Federers pēc mača atzina acīmredzamo, ka viņš cīņas otrajā pusē bija piekusis. Tieši viņam 3. setā pirmajam vajadzēja atspēlēt breikbumbas, ar divām tiekot galā septītajā geimā. Viņš pirmo atvairīja ar eisu, bet otro izdzēsa ar "dropšotu" otrās serves izspēlē.

Servējot otrais, Evanss beigās neizturēja spiedienu. Viņš pie 4:5 atspēlēja mačbumbu, pārsteidzot ar "serve & volley" gājienu, bet nākamajā servēšanas reizē pie 5:6 neizglābās. Dubultkļūda un divi Evansa sitieni tīklā deva Federeram vēl divas mačbumbas, un Rodžers realizēja jau pirmo, pretiniekam neaizsniedzami no neērtās puses uzsitot pa sānu līniju.

Trīskārtējais čempions Federers (2005-06, 2011), kuram ir visvairāk titulu un arī uzvaru Dohas turnīra vēsturē (27), rīt ceturtdaļfinālā tiksies ar Gruzijas pirmo numuru Nikolozu Basilašvili (ATP 42.).

Trīs setu maču savā nedēļas pirmajā iznācienā spēlēja arī turnīra pirmais numurs Dominiks Tīms (ATP 4.), kurš ar 6:7(5), 6:3, 6:2 pieveica "Australian Open" pusfinālistu Aslanu Karacevu (ATP 45.). Tīmam vajadzēja uzvarēt arī 1. setā, taču viņš taibreikā pamanījās zaudēt no 5:2 pozīcijas.

"Qatar ExxonMobil Open", ATP 250 turnīrs Dohā uz cietā seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Dominic Thiem – Aslan Karatsev6:7(5) 6:3 6:2
(2) Roger Federer – Daniel Evans7:6(8) 3:6 7:5
(3) Andrey Rublev – Richard Gasquetw/o
(4) Denis Shapovalov – Vasek Pospisil7:5 6:4
(5) Roberto Bautista Agut – Alexander Bublik6:4 6:3
Taylor Fritz – (6) David Goffin6:1 5:7 7:6(9)
Nikoloz Basilashvili – Malek Jaziri6:2 6:2
Marton Fucsovics – Lloyd Harris4:6 7:6(5) 6:2

     [+] [-]

, 2021-03-11 00:30, pirms 4 gadiem
Vecais zēns ir atpakaļ 💪