Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Garsija pirmajā setā ieservē desmit eisus un triumfē "WTA Finals"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Garsija pirmajā setā ieservē desmit eisus un triumfē "WTA Finals"
Karolīne Garsija. Foto: AP/Scanpix

Par WTA sezonas finālturnīra čempioni pirmo reizi karjerā kronēta 29 gadus vecā francūziete Karolīne Garsija, kura izšķirošajā spēlē ar 7:6(4), 6:4 pārspēja Arinu Sabaļenku. Viņa šosezon uzvarējusi visos finālos, kuros spēlējusi.

"WTA Finals" labākā servētāja Karolīne Garsija agresīvajam spēles stilam palika uzticīga arī noslēdzošajā spēlē, un tas nesa rezultātu. Viņa pirmajā setā ieservēja desmit eisus un visas spēles garumā neļāva Arinai Sabaļenkai tikt pie breikbumbas. Savukārt Baltkrievijas tenisiste taibreikā pielaida divas dubultkļūdas.

Garsija šosezon spēlējusi četros finālos, izcīnot četrus titulus – jūnijā Vācijā uz zāliena, jūlijā Polijā uz māla, augustā ASV uz hārda un novembrī "WTA Finals" Teksasā arī uz hārda. Labākā forma tika uzņemta gada otrajā pusē. Francijas sportiste atkārtoja karjeras labāko rezultātu (ceturtā kārta) Vimbldonā un pirmo reizi karjerā sasniedza "US Open" pusfinālu.

Viņa kļuvusi par otro Francijas tenisisti, kura triumfējusi "WTA Finals". 2005. gadā to paveica Amēlija Moresmo. Pērn par uzvarētāju tika kronēta spāniete Garbinje Mugurusa, kura izšķirošajā spēlē pieveica Aneti Kontaveitu no Igaunijas.

Dubultspēlēs uzvarēja Veronika Kudermetova un Elīze Mertensa, kuras ar 6:2, 4:6, 11:9 pieveica Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Siņakovu – duetu, kas pusfinālā pārspēja Aļonu Ostapenko un Ludmilu Kičenoku.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/2898...

  +3 [+] [-]

, 2022-11-08 11:26, pirms gada
Tā tam bija jābūt. Feini, ka WTa vēl sievietes spēlē un izcīna augstākos titulus.

     [+] [-]

, 2022-11-08 12:27, pirms gada
forši!

     [+] [-]

, 2022-11-08 15:56, pirms gada
Prieks arī par Kudermetovu un Mertensu, kuras sīvā cīņā tomēr apbumboja līderes!