Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa viegli sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Klijstersa viegli sasniedz pusfinālu
Kima Klijstersa
Foto: AFP

''US Open'' sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālu pirmā sasniegusi beļģiete Kima Klijstersa, kura bez lielām grūtībām divos setos tika galā ar ķīnieti Na Lī – 6:2, 6:4. Pusfinālā viņai jāspēlē pret Serēnu Viljamsu vai Flaviju Pennetu.

2005. gada turnīra čempionei Klijstersai ''US Open'' ir trešais turnīrs pēc atgriešanās tenisā. Pirmajā turnīrā Sinsinati viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Toronto izdevās tikt līdz 3.kārtai. Ņujorkā beļģiete bija aizspēlējusies jau līdz ceturtdaļfinālam, kurā šodien tikās ar ķīnieti Na Lī. Protams, favorītes statusā bija Kima, bet Lī iedvesmot varēja pēdējā savstarpējā spēle pirms diviem gadiem Maiami, kad viņai izdevās pārspēt Klijstersu trīs setos. Trīs citās spēlēs pirms tam pārāka bija beļģiete.

Artūra Eša vārdā nodēvētajā stadionā sanākušie skatītāji pirmajā setā redzētājā varēja būt vīlušies redzētajā, jo līdzvērtīga spēkošanās izpalika. Pirmajā setā Lī uzvarēja tikai divos geimos, abos pie savas serves, un Klijstersa setu pabeidza savā labā ar 6:2. Otrā seta sākumā beļģiete izvirzījās vadībā ar 2:0 un viņai bija iespējas iegūtu divu breiku pārsvaru, taču tas nenotika, bet 6. geimā negaidīti tika zaudēta sava serve, Lī labi uzbruka, bet Klijstersa neierasti daudz kļūdījās, ļaujot pretiniecei panākt izlīdzinājumu 3:3.

Tomēr trīs geimus vēlāk Klijstersa atguva vadību. Lī pie savas serves nokļuva iedzinējas lomā ar 0:40, divas breikbumbas viņai izdevās atspēlēt, bet trešo ne, bumbiņa pārsista pāri gala līnijai un 5:4 pārsvars Klijstersai, kurai pēc tam jāservē. Lī centās agresīvi uzbrukt, taču pievīla sitienu precizitāte, un Kima svinēja uzvaru ar 6:2, 6:4, kļūstot par pirmo "US Open'' pusfinālisti.

Par vietu finālā Klijstersa sacentīsies ar pērnā gada čempioni Serēnu Viljamsu vai itālieti Flaviju Pennetu. Viņu mačs sāksies šonakt plkst.2:00. Pārējos divos ceturtdaļfinālos rīt tiksies šī turnīra lielākā sensācija Melānija Udāna un WTA tūrē šosezon visvairāk maču aizvadījusī dāniete Karolīna Vozņacki, kā arī Katerina Bondarenko un Janīna Vikmaijere.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  +4 [+] [-]

, 2009-09-08 21:01, pirms 15 gadiem
gribetos lai vine US

  +3 [+] [-]

, 2009-09-08 21:11, pirms 15 gadiem
barcelona87 rakstīja: gribetos lai vine US
Fināls Klijstersa - Oudēna

     [+] [-]

, 2009-09-08 22:24, pirms 15 gadiem
Oudēnai tāds foršs ceļš uz finālu izskatā-tāds ņemams...

     [+] [-]

, 2009-09-09 00:18, pirms 15 gadiem
satanas rakstīja: Oudēnai tāds foršs ceļš uz finālu izskatā-tāds ņemams...
tas vieglais ceļš apstāsies ceturtdaļfinālā,jo būs ierijiens no Vozniacki...ja netici ,tad rīt ieslēdz tv un noskaties..