Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vašingtonā iespējams pērnā gada fināla atkārtojums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vašingtonā iespējams pērnā gada fināla atkārtojums
Džons Isners
Foto: AFP

Vašingtonas ''ATP World Tour 250'' turnīrā noskaidrojušies visi pusfinālisti. Cīņu par čempiona titulu turpina abi pagājušā gada finālisti – Huans Martins Del Potro un Endijs Rodiks, bet par pārsteigumu parūpējies Džons Isners.

Pagājušā gada čempions Huans Martins Del Potro, kurš šogad šajā turnīrā startē diezgan nepārliecinoši, pusfinālā tika bez cīņas, jo zviedrs Robins Soderlings no turnīra izstājās elkoņa savainojuma dēļ. Argentīnieša pretinieks pusfinālā būs čīlietis Fernando Gonzalezs, kurš vakar ceturtdaļfinālā divos setos tika galā ar vācieti Tomiju Hāsu – 7:5, 6:4. Gonza bijis pārāks visās trijās savstarpējās spēlēs ar Del Potro, tiesa, pēdējā no tām bija 2007.gadā ''Australian Open'', kad Del Potro ne tuvu nebija tādam līmenim, kādu ir sasniedzis pašreiz.

Mazāk saspringti varētu notikt otrs pusfināls, kurā tiksies divi amerikāņi – trīskārtējais čempions un pērnā gada finālists Endijs Rodiks un turnīra lielākā pārsteiguma autors Džons Isners. Rodiks divos taibreikos ar 7:4 un 7:5 pārspēja Ivo Karloviču, kuram šoreiz bija pamatīgas problēmas ar servi. Interesanti, ka ar Rodika uzvaru divos setos un abos taibreikos noslēgušās pēdējās trīs abu savstarpējās spēles. Ja vien Karlovičam būtu klausījusi serve, viņš, iespējams, būtu izcīnījis uzvaru, jo abos setos bija vadībā ar breiku, taču ļāva Rodikam atspēlēties.

Rodikam par vietu finālā jāsacenšas ar savu tautieti Džonu Isneru. 205 cm garais Isners, kurš ATP rangā ieņem 80.vietu, trīs setos pārspēja nestabilo čehu Tomašu Berdihu. Pirmajā setā Isners, kuram lielākais ierocis ir serve, bija pārāks ar 6:3. Otrajā viņš bija vadībā ar 5:3 un 40:15, taču nespēja no šādām pozīcijām uzvarēt maču, nedaudz vēlāk zaudējot taibreiku ar 10:12, tomēr spēja savākties izšķirošajā trešajā setā, kura sākumā Berdihs, kurš otrajā kārtā izsita Ernestu Gulbi, palaida garām divas breikbumbas, bet pēc tam viņa spēle pavisam pajuka, un Isners tika pie negaidītas uzvaras ar 6:3, 6:7(10), 6:2. Rodiks ar Isneru spēlējis vienreiz un guvis uzvaru divos setos, no kuriem viens beidzās taibreikā. Domājams, ka vismaz vienu taibreiku varētu sagaidīt arī šoreiz.

''Legg Mason Tennis Classic''

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Andy Roddick – (11) Ivo Karlovic 7:6(4), 7:6(5)
(2) Juan Martin Del Potro – (5) Robin Soderling (bez cīņas)
(4) Fernando Gonzalez – (10) Tommy Haas 7:5, 6:4
John Isner – (8) Tomas Berdych 6:3, 6:7(10), 6:2

Pusfinālu pāri
(1) Andy Roddick – John Isner
(2) Juan Martin Del Potro – (4) Fernando Gonzalez

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-08-08 10:10, pirms 15 gadiem
Lieku likmes:
Roddick - Del Potro finālā
Roddicks uzvarēs turnīru.