Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova ar grūtībām sasniedz pusfinālu Losandželosā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova ar grūtībām sasniedz pusfinālu Losandželosā
Marija Šarapova
Foto: AP

Losandželosas WTA turnīra pusfinālu sasniegusi kādreizējā ranga līdere krieviete Marija Šarapova, kura ceturtdaļfinālā kļūdām bagātā spēlē ar 6:4, 7:5 pārspēja polieti Ursulu Radvansku un par vietu finālā spēkosies ar itālieti Flaviju Pennetu.

Pirmajā setā Šarapova uzvarēja ar 6:4, bet otrajā viņas spēle bija katastrofāla un daudz netrūka, lai jaunākā no māsām Radvanskām Ursula uzvarētu setu un nepanāktu trešo setu. Šarapovai bija ļoti lielas problēmas ar servi, kas, iespējams, varētu būt izskaidrojamas ar pleca savainojumu. Pauzēs starp geimiem viņai regulāri bija pārrunas ar savu treneri. Otrajā setā pieļautās 11 dubultkļūdas (kopā spēlē 13) ir daiļrunīga statistika.

Ursula bija vadībā ar 5:4 un viņai bija iespēja ar savu servi pabeigt otro setu savā labā, taču tā nenotika, un Šarapova spēja izkļūt no sarežģītās situācijas, uzvarot spēli ar 6:4, 7:5. Lai arī nepārliecinoša, tomēr uzvara. Pusfinālā Šarapova tiksies ar itālieti Flaviju Pennetu, kura divos setos ar 6:4, 6:2 pieveica pēc savainojuma izdziedēšanas smagnēji spēlējošo Veru Zvonarjovu. Svastarpējās spēlēs Šarapovai divas uzvaras pret Pennetu, taču abas smagās trīs setu cīņās. Kaut kas tāds varētu būt arī šoreiz.

Otrajā pusfinālā spēkosies austrāliete Samanta Stosura un rumāniete Sorana Kirsteja. Stosura trīs setos pēc zaudēta pirmā seta pieveica agresīvi, tomēr kļūdaini spēlējošo ķīnieti Jī Žengu (4:6, 6:3, 6:4), kura iepriekšējā kārtā aizsūtīja mājās ranga līderi Dinaru Safinu. Negaidīti beidzās cits ceturtdaļfināls, kurā tikās Agņeška Radvanska un Kirsteja. Pēdējās trīs savstarpējās spēlēs Kirsteja sešos setos kopā spēja uzvarēt tikai piecos geimos pret Radvansku, pēdējā tikšanās viņām bija pirms nedēļas Stenfordā, kad poliete iznīcināja rumānieti ar 6:0, 6:1. Arī vakardienas spēles sākums liecināja par kaut ko līdzīgu. Radvanska sāka ar breiku, tomēr pēc tam četros geimos pēc kārtas uzvarēja Kirsteja, poliete gandrīz spēja izglābt setu un novest lietu līdz taibreikam, kurā gan pārāka bija rumāniete.

Taibreikā Kirsteja guva papēža savainojumu, taču turpināja spēlēt, regulāri starp geimiem izmantojot ārstes pakalpojumus. Mača turpinājumā viņa neielaidās garajās izspēlēs un mēģināja tās pabeigt pēc iespējas ātrāk. Daudzo kļūdu rezultātā ar 1:6 tika zaudēts otrais sets. Trešajā setā Radvanska bija vadībā ar breiku un šķita, ka viņa atkal uzvarēs, taču pie 5:4 viņa nespēja izservēt uzvaru, un Kirsteja uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, izcīnot uzvaru ar 7:6(4), 1:6, 7:5. Stosura ar Kirsteju tikusies vienreiz, pavisam nesen ''French Open'' divos setos ar 6:1, 6:3 pārāka bija austrāliete.

''LA Women's Tennis Championships''

Ceturtdaļfinālu spēļu pāri
(2) Vera Zvonareva – (10) Flavia Pennetta 6:4, 6:2
Sorana Cirstea – (8) Agnieszka Radwanska 7:6(4), 1:6, 7:5
(13) Samantha Stosur – (14) Jie Zheng 4:6, 6:3, 6:4
Maria Sharapova – Urszula Radwanska 6:4, 7:5

Pusfinālu pāri
(10) Flavia Pennetta – Maria Sharapova
(13) Samantha Stosur – Sorana Cirstea

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-08 10:28, pirms 15 gadiem
Mjā, bišku negaidīti... Es par Marijas iekļūšanu finālā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja