Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nosaukti pirmie Vimbldonas "wildcard" ieguvēji

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Nosaukti pirmie Vimbldonas "wildcard" ieguvēji
Teimurazs Gabašvili
Foto: AFP/Scanpix

Nepilnas divas nedēļas pirms Vimbldonas „Grand Slam” turnīra organizatori nosaukuši pirmos tenisistus, kuri saņēmuši īpašos uzaicinājumus jeb „wildcard” dalībai pamatturnīrā. Kungiem šādu godu izpelnījies krievs Teimurazs Gabašvili, japānis Kei Nišikori un vācietis Nikolass Kīfers.

Vimbldonas „Grand Slam” turnīrs tenisā sāksies 21. jūnijā un pamazām sāk noskaidroties turnīra dalībnieku kopskats. Kā ierasts, astoņi tenisisti un tenisistes saņem īpašos uzaicinājumus dalībai vienspēļu pamatturnīros. Ja Austrālijas, Francijas un ASV tenisa asociācijām ir īpaša vienošanās, piešķirot pa vienai „wildcard” katrai no šīm valstīm savā „Grand Slam” turnīrā, tad briti „wildcard” izdala pēc saviem principiem.

Pagaidām paziņoti gan tikai pieci tenisisti un četras tenisistes, kuri visi tagad var nesatraukties par spēlēšanu kvalifikācijā. Kungu konkurencē tie ir divi Krievijas pārstāvji – „French Open” 4. kārtas dalībnieks Teimurazs Gabašvili (ATP 88.), kurš turnīra pieteikumu brīdī vēl bija ārpus pamatturnīra dalībnieku skaita un Andrejs Kuzņecovs (ATP 270.), kurš pērn uzvarēja Vimbldonas junioru vienspēļu turnīrā. Tāpat pamatturnīrā spēlēs 32 gadus vecais vācietis Nikolass Kīfers (ATP181.), japānis Kei Nišikori (ATP 201.) un mājinieks Džeimijs Beikers (ATP 254.). Atlikušie trīs veiksminieki tiks nosaukti tuvākajā laikā, bet visticamāk tie būs vēl citi Britu salu sportisti.

Tikmēr dāmu turnīrā pagaidām sekmējies tikai Lielbritānijas pārstāvēm – „wildcard” ieguvušas 24 gadus vecās Keitija Obraiena (WTA 131.) un Melānija Sauta (WTA 222.), kā arī jaunās paaudzes zvaigznes Lora Robsone (WTA 258.) un Hetere Vatsone (WTA 346.), kurām šobrīd attiecīgi 16 un 18 gadu.

Atgādinām, ka vietu pamatturnīros garantējuši trīs Latvijas tenisisti – Ernests Gulbis, Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere. Gulbja spēlēšana gan vēl atkarīga no veselības stāvokļa, bet Dekmeijerei jāatrod pāriniece dubultspēļu sacensībām.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  +4 [+] [-]

, 2010-06-08 09:59, pirms 14 gadiem
Visticamāk visi uzaicinātie izņemot Gabašvili izkritīs jau pirmajā kārtā.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-08 10:16, pirms 14 gadiem
N-DUBZ rakstīja: Visticamāk visi uzaicinātie izņemot Gabašvili izkritīs jau pirmajā kārtā.
Teimurazs Gabašvili, japānis Kei Nišikori un vācietis Nikolass Kīfers, visi tris var tikt pari pirmajai kartai... japanis sevi paradija no labas puses pret Dzoko...

  +5 [+] [-]

, 2010-06-08 10:29, pirms 14 gadiem
fake/ironija rakstīja: Teimurazs Gabašvili, japānis Kei Nišikori un vācietis Nikolass Kīfers, visi tris var tikt pari pirmajai kartai... japanis sevi paradija no labas puses pret Dzoko...
nu bet kā viņš{Nišikori} vakar zaudēja Quens turnīrā 1.kārtā,diezgan pārliecinoši zaudēja Gaskē...

šeit jāskatās pēc izlozes,tad tikai varēs spriest!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-08 12:46, pirms 14 gadiem
kā izvēlas to,kuriem dos ''wildcard''?

     [+] [-]

, 2010-06-08 14:40, pirms 14 gadiem
vai ir pieejami rezultāti par french open konkursu, kur bija jāprognozē katras kārtas uzvarētājs???

     [+] [-]

, 2010-06-08 21:53, pirms 14 gadiem
Kīfers gan tāda nedaudz negaidīta izvēle.
Nišikori pirms FO vinnēja divus čelendžerus, kā arī labi nokapāja pret Noli un ja ne trauma, tad tagad būtu ap 50 vietu, jeb stabili pamatsietā, par Gabašvili vispār jautājumu nav, pat likās, ka FO tiks līdz pusfinālam, jo rādīja izcilu tenisu! Spēle pret Rodiku vispār bija kronis visam.