Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pavļučenkova sakauj Hantuhovu Monterejas finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pavļučenkova sakauj Hantuhovu Monterejas finālā
Anastasija Pavļučenkova
Foto: AFP/Scanpix

Monterejas (Meksika) WTA ''International'' sērijas turnīrs noslēdzies ar krievietes Anastasijas Pavļučenkovas uzvaru. Finālā 18 gadus vecā tenisiste trīs setos ar 1:6, 6:1, 6:0 sakāva pieredzējušo slovākieti Danielu Hantuhovu, izcīnot karjeras pirmo titulu

Pirms fināla priekšrocība bija Hantuhovai, kura savu pusfināla spēli pret tautieti Dominiku Cibulkovu aizvadīja sestdien, bet Pavļučenkova tikai vakar, kad trīs setos tika galā ar Anastasiju Sevastovu. Abas finālistes līdz šim bija aizvadījušas divas savstarpējās spēles. Katrai pa vienai uzvarai.

Hantuhovas panākums gan bija pirms trīs gadiem Vimbldonā, kad Pavļučenkovai bija tikai 16 gadi, savukārt krieviete Hantuhovu uzvarēja pavisam nesen – pirms divām nedēļām Dubaijā, trešās kārtas mačā uzvarot ar 6:3, 6:4. Hantuhovai šis bija pirmais fināls kopš 2007. gada Lincas turnīra, bet Pavļučenkova līdz šodienai WTA tūres turnīru finālos nebija spēlējusi.

Spēli abas titula pretendentes sāka ar noturētām servēm. Hantuhova to izdarīja divreiz, bet Pavļučenkova, pirmo geimu pie savas serves uzvarot ''sausā'', otrajā reizē pieļāva četras dubultkļūdas (vienā geimā), un Hantuhova ar ceturto breikbumbu tika pie breika – 3:1 slovākietes labā. Pavļučenkovai jau nākamajā geimā bija iespēja atspēlēties, taču nekā – breikbumbas izspēlē bumba tīklā, un drīz vien Hantuhova bija priekšā ar 4:1. Pavļučenkova pazaudēja koncentrēšanos, kam sekoja vēl viens breiks, vēl viena noturēta serve Hantuhovai, un pirmais sets bija galā ar 6:1 uzvaru slovākietei.

Pirmajā setā krievietes spēlē bija jūtams nogurums, taču otrajā setā viņa ''pamodās''. Sapratusi, ka atkāpšanas ceļa vairs nav, Pavļučenkova palielināja apgriezienus, un tas deva vēlamo efektu. Sākts ar noturētu servi, bet pēc tam ar agresīvu spēli uzbrukumā Hantuhova atstāta uz 15 pie viņas serves – 2:0. Pavļučenkova turpināja ''plosīties'' un uzvarēja vēl trīs geimos, panākot 5:0. Daudz netrūka, lai otrais sets beigtos ar 6:0 krievietes labā, taču Hantuhova spēja pie savas serves atspēlēties no 0:30. Anastasijai viņa klāt netika, un otrajā setā tāds pats rezultāts kā pirmajā – 6:1, tikai uzvarētāja cita. Jāspēlē trešais sets.

Pavļučenkova bija neapturama! Trešā seta pirmajā geimā iegūta breikbumba, Hantuhova to novērsa, bet drīz deva pretiniecei otro iespēju. Pirmā serve tīklā, bet otro Pavļučenkova iznīcināja ar neatvairāmu diagonālo sitienu – 1:0. Hantuhovas graušana turpinājās. Pavļučenkova pilnībā pārbrauca pāri daudz pieredzējušākai pretiniecei, trešo setu uzvarot ''sausā''. Visā mačā Anastasijai panākums ar 1:6, 6:1, 6:0. Kopš pirmā seta, ko Hantuhova uzvarēja ar 6:1, Pavļučenkova zaudēja tikai vienu geimu. Iespaidīgi!

18 gadus vecajai Pavļučenkovai Monterejā izdevās izcīnīt karjeras pirmo titulu. Prēmijā nopelnīti 37 000 dolāru, kā arī 280 ranga punkti, bet Hantuhovai, kura ir bez turnīru uzvarām jau kopš 2007. gada, tiks pie 200 punktiem un 19 000.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja čehietes Iveta Benešova un Barbora Zahlavova Stricova, kuras finālā ar 3:6, 6:4, 10:8 pieveica ASV tenisisti Vanju Kingu un vācieti Annu Lēni Grēnefeldi.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

  -1 [+] [-]

, 2010-03-08 07:18, pirms 15 gadiem
tagad varētu domāt, kā būtu, ja Sevastova pret viņu tiktos finālā, domājs, ka spētu uzvarēt, bet nu neko darīt, nākamreiz

  +4 [+] [-]

, 2010-03-08 07:56, pirms 15 gadiem
luisnani rakstīja: tagad varētu domāt, kā būtu, ja Sevastova pret viņu tiktos finālā, domājs, ka spētu uzvarēt, bet nu neko darīt, nākamreiz
Un kāpēc tu domā, ka finālā spētu!?

  -1 [+] [-]

, 2010-03-08 09:33, pirms 15 gadiem
Nu man jau ar liekas, ka ja Nastja būtu tikusi finālā, tad savu nodarītu pret Hantukovu....
Hantukovas spēle neparliecināja ne pusfinālā, bet tikai 1 setā pozitīvi vērtējama finālā...
Būtībā ja ne Cibulkovas arprātā dāļātā kļūdas, tad ar tā spēle bij tāda kā nu ir....

  -1 [+] [-]

, 2010-03-08 09:58, pirms 15 gadiem
Nastjai pietrūka spēka. vismaz trešā setā tā šķita. Turnīrs sanāca smags, īpaši pirmā spēle.