Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Brisbenā lielais Beļģijas fināls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brisbenā lielais Beļģijas fināls
Žustīne Enina
Foto: AP/Scanpix

Noskaidrotas finālistes abos šīs nedēļas WTA tenisa turnīros. Brisbenā par turnīra galveno balvu cīnīsies divas Beļģijas sportistes Kima Klijstersa un Žustīne Enina, kamēr Oklendā galvenās balvas īpašnieci noskaidros itālietes Flavijas Pennetas un beļģietes Janīnas Vikmaijeres cīņā.

"Brisbane International"

Jau pēc izlozes publicēšanas Brisbenā bija skaidrs, ka lielākā pasaules daļa gaida Beļģijas finālu – kādreizējo ranga līderu Kimas Klijstersas un Žustīnes Eninas cīņu. Ja pirmā no viņām bija šī turnīra pirmais numurs, tad otrā nebija izlikto vidū, jo aizvadīja pirmās cīņas pēc atgriešanās lielajā tenisā. Lai arī turnīra pirmās trīs kārtas abas sportistes bija pārvarējušas ar dažādām uzvarām, tomēr šodien pusfinālos nodemonstrēja augstas klases sniegumu un pelnīti sasniedza finālu.

Enina tikai nedaudz vairāk nekā stundas laikā ar 6:3, 6:2 apspēlēja serbieti Anu Ivanoviču, kurai 2008. gadā bija pasniegusi „French Open” galveno balvu. Lai arī beļģiete divas reizes zaudēja savu servi, tomēr pie Ivanovičas serves viņai izdevās nospēlēt krietni pārliecinošāk. Beļģietes treneris Karloss Rodrigess gan atzinis, ka Žustīnes spēle vēl nav perfekta, kaut arī viņa spēlē ar lielu prieku. Tikmēr viņas tautietei Kimai Klijstersai izdevās lieliska spēles otrā daļa pret šī turnīra lielāko pārsteigumu, vācieti Andreu Petkoviču. Pirmajā setā abas sportistes apmainījās ar diviem breikiem, un rezultāts uz tablo vēstīja 4:4. Taču pēc tam Kima uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, nodrošinot stabilu pārsvaru un vēlāk arī vietu finālā. Abām sportistēm šī būs jau 21. savstarpējā spēle, turklāt desmitā reize, kad abas tiksies finālos. Līdz šim katrai ir pa desmit uzvarām...

Pusfinālu rezultāti
(1) Kim Clijsters - Andrea Petkovic 6:4, 6:2
Justine Henin - (3) Ana Ivanovic 6:3, 6:2

''ASB Classic''

Oklendas turnīrā finālā tiksies divas no sacensību favorītēm – ar pirmo numuru izliktā itāliete Flavija Penneta un ar 3. numuru izliktā beļģiete Janīna Vikmaijere. Penneta aizvadītajā naktī turpināja savu fantastisko uzvaru sēriju – šoreiz zaudēti tikai trīs geimi pret tautieti Frančesku Skjavoni. Mačs noslēdzās 56 minūtēs un kļuva par īsāko spēli pamatturnīrā. Kopumā turnīrā Penneta zaudējusi tikai 16 geimus četrās spēlēs. Grūtāk vietu finālā nācās izcīnīt Vikmaijerei, kurai vajadzēja pusotru stundu, lai pieveiktu Šaharu Pēru no Izraēlas. „Es pieļāvu diezgan daudz kļūdu, īpaši jau otrajā setā, tomēr esmu priecīga, ka tiku finālā”, pēc uzvaras sacīja beļģiete, kura vēl pērnā gada beigās nevarēja būt droša par spēlēšanu WTA tūrē, jo bija saņēmusi gada diskvalifikāciju (vēlāk tā gan tika atcelta).

Abas finālistes savā starpā līdz šim tikušās tikai reizi – pērnā gada nogalē Lincā ar 7:6(5), 6:3 uzvarēja beļģiete. Visticamāk arī rīt mūs sagaida interesants fināls.

Pusfinālu rezultāti
(1) Flavia Pennetta – (4) Franceska Schiavone 6:3, 6:0
(3) Yanina Wickmayer - Shahar Peer 6:4, 7:5

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

     [+] [-]

, 2010-01-08 11:11, pirms 14 gadiem
Sākās viss no jauna!