Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pavļučenkova aizstāv Monterejas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pavļučenkova aizstāv Monterejas titulu
Anastasija Pavļučenkova
Foto: AFP/Scanpix

Ar krievietes Anastasijas Pavļučenkovas uzvaru nupat noslēdzies Monterejas „International” sērijas turnīrs. Finālmačā Pavļučenkova ar 2:6, 6:2, 6:3 pieveica serbieti Jeļenu Jankoviču, izcīnot karjeras trešo titulu vienspēlēs.

Monterejā otro gadu pēc kārtas startēja arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pērn sasniedza pusfinālu. Šogad Sevastova tika apturēta ceturtdaļfinālā, un to divos setos (6:1, 7:5) paveica kādreizējā ranga līdere Jeļena Jankoviča, vēlāk tiekot arī finālā, kur iekļuva arī pērnā gada uzvarētāja Anastasija Pavļučenkova. Jankoviča līdz finālam nebija zaudējusi ne seta, kamēr Pavļučenkova vienu setu taibreikā „atdeva” 1. kārtas pretiniecei Eleni Danilidu. Abas titula pretendentes vienreiz jau bija tikušās, pirms diviem gadiem Indianvelsas turnīra 2. kārtā divos setos ar 6:4, 6:4 uzvarot krievietei.

Fināla pirmajā setā abas līdzīgi spēkojās pirmajos četros geimos, pēc kā atrāviens izdevās Jankoviča. Sebiete uzvarēja ar 6:2. Pavļučenkova otro setu sāka ar agresīvu uzbrukumu un, atšķirībā no pirmās partijas, mazāk kļūdījās. Ātri ieguvusi breiku, Anastasija spēja attīstīt panākumu un setā uzvarēt ar 6:2.

Izšķirošo setu labāk sāka Jankoviča, pirmā tiekot pie breika iespējām, taču nevienu no trim neprata izmantot, bet Pavļučenkova, spēlējot apbrīnojami precīzu tenisu (daudz sitienu pa stūriem), 7. geimā tika pie breika, pāris geimus vēlāk pretinieces servi „laužot” vēlreiz un spēlē svinot uzvaru ar 2:6, 6:2, 6:3.

19 gadus vecā Pavļučenkova izcīnījusi karjeras trešo vienspēļu titulu. Bez divām uzvarām Monterejā viņai arī viens panākums Stambulā. Tikmēr Jankoviča pēdējo reizi kādā no turnīriem uzvarējusi pirms gada Indianvelsā. Pavļučenkova aizstāvējusi pirms gada iegūtos 280 ranga punktus un iegūs 37 000 dolāru prēmiju, bet Jankovičai tiks 19 000 dolāru un 200 punkti, no kuriem viens nāks nost par pirmo kārtu šeit pirms gada.

Pie dubultspēļu titula tika čehietes Barbora Zahlavova Stricova un Iveta Benešova, kuras finālā ar 6:7(8), 6:2, 10:6 pieveica Annu Lēni Grēnefeldi (Vācija) un amerikānieti Vanju Kingu.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...