Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmās Romas pusfinālistes - Sančesa un S. Viljamsa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmās Romas pusfinālistes - Sančesa un S. Viljamsa
Serēna Viljamsa
Foto: Retuers/Scanpix

Romas ''Premier'' kategorijas turnīrā noslēgušās pirmās divas ceturtdaļfinālu cīņas. Par pirmajām pusfinālistēm kļuva Marija Hosē Martinesa Sančesa un Serēna Viljamsa, kuras pārspēja attiecīgi Luciju Safarovu un Mariju Kiriļenko.

Dienas pirmajā ceturtdaļfinālā kortā devās Spānijas pirmā rakete Marija Hosē Martinesa Sančesa un čehiete Lucija Safarova. Sančesa sāka ar 2:0, taču iegūto breiku uzreiz atdeva. Pie 5:4 viņai bija 40:0 pārsvars, servējot pretiniecei. Sančesa nospēlēja pasīvi, un Safarova atspēlējās, pēcāk panākot taibreiku. Tā sākumā spēle lietus dēļ tika pārtraukta uz pārdesmit minūtēm. Mačam atsākoties, Sančesa uzvarēja taibreikā ar 8:6. Otro setu spāniete sāka ar breika iespējām. Neizmantojusi trīs breikbumbas, viņa realizēja ceturto, ar dropšotu atbildot uz Safarovas otro servi.

Pēc tam Sančesa izvirzījās vadībā ar 4:0, taču Safarova nepadevās un atspēlējās uz 4:4. Tad atkal notika kārtējais pavērsiens. Sančesa atkal ''pārslēdza ātrumus'' un, nospēlējot agresīvi, tika pie trešā breika setā, bet pēc tam pārliecinoši noturēja savu servi, pieliekot punktu šim mačam – 7:6(8), 6:4. Sančesa pirmo reizi iekļuvusi ''Premier'' kategorijas turnīra pusfinālā, kurā tiksies ar Anas Ivanovičas un Nadjas Petrovas mača uzvarētāju.

Otrajā ceturtdaļfinālā tikās 2002. gada čempione Serēna Viljamsa un Marija Kiriļenko. Pirmajā setā ranga līdere sagrāva krievieti ar 6:1. Kad otrajā setā Viljamsa izvirzījās vadībā ar 4:0, šķita, ka Kiriļenko pavisam drīz kortu varēs pamest ar nokārtu galvu un vienu uzvarētu geimu mačā, taču Marija spēja uzvarēt trīs geimos pēc kārtas, atjaunojot labu laiku atpakaļ zudušo intrigu un panākot 3:4. Otro breiku Viljamsa neatdeva un drīz vien pielika punktu šim mačam - 6:1, 6:4. Serēna pusfinālā (4. reizi Romā) tiksies ar savas māsas Venusas un Jeļenas Jankovičas spēles uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
internazionalibnlditalia.it