Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa fināla sastāvi: Džokovičs pret Berdihu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausa fināla sastāvi: Džokovičs pret Berdihu
Radeks Štepāneks un Tomāšs Berdihs
Foto: AP/Scanpix

Deivisa kausa finālistes Serbija un Čehija paziņojušas sastāvus novembra vidū gaidāmajam Pasaules grupas finālam. Pārsteigumu nav – abas komandas būs iespējāmi spēcīgākajā sastāvā ar Novaku Džokoviču un Tomāšu Berdihu priekšgalā.

Fināls no 15. līdz 17. novembrim notiks Belgradā. Serbi izvēlējušies spēlēt telpās uz "hard" seguma. Mājinieku sastāvā bez Džokoviča būs arī Janko Tipsarevičs (pašreiz atgūstas pēc savainojuma), kā arī dubultspēlēm paredzētie Ilija Bozoļacs un Nenads Zimoničs. Kā zināms, serbiem diskvalifikācijas dēļ nevar palīdzēt Viktors Troickis, taču viņa prombūtne bija skaidra jau labu laiku iepriekš atbildīgajām cīņām.

Pagājušā gada čempioniem bez Berdiha ierindā būs pirms gada varoņdarbus veikušais Radeks Štepāneks, tāpat arī Lukašs Rosols un Jans Hajeks. Nav izslēgts, ka pēdējie divi pie vārda vispār netiks, jo Berdihs ar Štepāneku veido ļoti labu un veiksmīgu dubultspēļu pāri.

Kopš neatkarīgas iegūšanas Serbija ar Čehiju tikušās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. 2010. gadā Serbija pusfinālā uzvarēja ar 3-2, bet pērn ceturtdaļfinālā bez Džokoviča zaudēja ar 1-4.