Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ivanoviča Bali titulu centīsies aizstāvēt pret Garigesu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanoviča Bali titulu centīsies aizstāvēt pret Garigesu
Ana Ivanoviča
Foto: AFP/Scanpix

Rīt par Bali (Indonēzija) notiekošā "Commonwealth Bank Tournament of Champions" turnīra galveno balvu sacentīsies pagājušā gada čempione Ana Ivanoviča un Anabela Medina Garigesa, kuras šodien pusfinālos pieveica attiecīgi Nadju Petrovu un Sabīni Liziki.

Pirmā finālu sasniedza pagājušā gada čempione Ivanoviča, kur 12. reizi tikās ar Nadju Petrovu un izcīnīja septīto uzvaru pret krievieti – 6:1, 7:5. Otro setu Ana sāka ar breiku, bet pēc tam neizmantoja iesējas iegūt dubultbreiku. Pie 4:5 bijusī ranga līdere ar lielisku bekhendu pa līniju atsita setbumbu, panākot 5:5. Turpinājums bija loģisks – Ivanovičai breiks 11. geimā un pēc tam tik jāizservē mačs, kas viņai arī padevās.

Finālu sasniegt neizdevās otrai favorītei - Liziki, kura pirmo reizi spēlēja pret Garigesu un spēles ievadā saskārās ar grūtībām pierast pie spānietes spēles stila, kurā ietilpst daudz uz māla seguma spēlēta tenisa nianšu. Pirmajā setā Liziki savu servi zaudēja trīs reizes, ļaujot Garigesai uzvarēt ar 6:3. Otrā seta sākumā Liziki uzvarēja pirmajos trīs geimos, iegūstot dubultbreika pārsvaru, taču ātri vien to atdeva. Pie tam abas reizes savu servi vāciete zaudēja uz nulles. Tas gan bija mirkļa vājums, jo Sabīne turpinājumā ieguva vēl divus breikus, setu noslēdzot savā labā ar 6:4. Jāpiebilst, ka pēc 7. geima vācietei bija medpauze ārpus korta. Trešajā setā Liziki zaudēja pirmos četrus geimus, pēc tam nolēma izstāties muguras savainojuma dēļ.

Tādējādi izveidojusies unikāla situācija, kad Garigesa abas uzvaras šonedēļ guvusi, pateicoties pretinieču savainojumiem (vakar ceturtdaļfinālu nespēja pabeigt Mariona Bartoli). Ivanoviča ar Garigesu spēlējusi trīs reizes, visiem mačiem noslēdzoties trīs setos. Divas uzvaras guvusi serbiete. Fināls rīt, tāpat, kā arī spēle par trešo vietu. Pagaidām gan nav skaidrs, vai Liziki vispār varēs iziet kortā mačā pret Petrovu.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja