Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Ditija zaudē 2. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Ditija zaudē 2. kārtā
Līga Dekmeijere

„US Open” sieviešu dubultspēļu turnīra 2. kārtu šovakar nespēja pārvarēt Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere. Pārī ar mājinieci Džuliju Ditiju viņa piekāpās ar 12. numuru izliktajam Vanjas Kingas (ASV) un Monikas Nikulesku (Rumānija) duetam.

Līga Dekmeijere jau piekto gadu pēc kārtas startē „US Open” sieviešu dubultspēļu turnīrā. Pirmajās trijās reizēs nācās zaudēt pirmajā kārtā, bet pērn kopā ar bulgārieti Cvetanu Pironkovu tika sasniegta otrā kārta. Arī šogad Līga jau bija sasniegusi 2. kārtu, spēlējot kopā ar amerikānieti Džuliju Ditiju 1. kārtā tika apspēlētas Megana Šonesija (ASV) un Alīsija Molika (Austrālija) – 7:6(4), 6:1.

Otrajā kārtā Dekmeijeres un Ditijas (WTA dubultspēļu rangā 71. un 66. vieta) pretinieces jau bija spēcīgākas. Amerikānietes Vanjas Kingas un rumānietes Monikas Nikulesku duets turnīrā ir izlikts ar 12. numuru, bet WTA dubultspēļu rangā viņām pašlaik 26. un 31. vieta. Pirmajā kārtā viņas gan bija krietni nomocījušās pret čehieti Lusiju Safarovu un Kazahstānas sportisti Gaļinu Voskobojevu, uzvarot tās tikai trijos setos – 5:7, 7:6(4), 6:4.

Mača sākums iznāca ļoti līdzīgs un pirmā breika iespēja radās Dekmeijerei un Ditijai, tomēr tā realizēta netika. Pēc tam seta gaita gan izmainījās – Kinga un Nikulesku pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā un uzvarēja četurs geimus pēc kārtas – 6:2. Otrajā setā pie savas serves tika zaudēts trešajā geimā, kas pretiniecēm deva vadību visa seta garumā. Saasināt cīņu neizdevās, un pretinieces svinēja gana pārliecinošu uzvaru – 6:2, 6:2.

Līdz ar to uzlabot savu līdzšinējo labāko sasniegumu „Flushing Meadows” Dekmeijerei neizdevās, bet jaunnedēļ „US Open” turnīrs turpināsies bez Latvijas sportistu līdzdalības. Par pirmās kārtas pārvarēšanu gan iegūti vērtīgi 160 reitinga punkti un 7500 ASV dolāru prēmija.

Izmantotie resursi:
usopen.org