Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals Brisbenas ceturtdaļfinālā trīs setos piekāpjas mājinieku favorītam

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Nadals Brisbenas ceturtdaļfinālā trīs setos piekāpjas mājinieku favorītam
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas pilsētā Brisbenā notiekošā ATP250 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu nav izdevies pārvarēt titulētajam Rafaelam Nadalam (ATP 672.), kurš trīs setos zaudēja austrālietim Džordanam Tompsonam (ATP 55.) – 7:5, 6:7 (6), 3:6.

• Nadals pirmajā setā nonāca iedzinējos ar breika deficītu (3:4), bet uzvarēja četrus no nākamajiem pieciem geimiem, triumfēdams setā.

• Otrajā setā nevienam no tenisistiem pretinieka servi neizdevās lauzt, uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz taibreiku, kurā Nadals uzvarēja pirmajās trīs izspēlēs un vēlāk neizmantoja divas mačbumbas. Tompsons uzvarēja četrus punktus pēc kārtas un panāca izšķirošo setu.

• Trešajā setā Tompsons tika pie vienas vienīgas breika iespējas ceturtajā geimā. To austrālietim izdevās izmantot un, turpinājumā noturot savas serves, iekļūt Brisbenas pusfinālā.

• 37 gadus vecais Rafaels Nadals Brisbenā aizvadīja pirmo turnīru nepilna gada laikā pēc tam, kad atlaba no vairākiem savainojumiem un lēma par atgriešanos profesionālajā apritē.

• Tompsons bija vienīgais no trīs ceturtdaļfinālu sasniegušajiem austrāliešiem, kuram izdevās uzvarēt. Rinkijs Hidžikata divos setos zaudēja Grigoram Dimitrovam (1:6, 4:6), bet Džeimss Dakvorts piekāpās Holgeram Rūnem ar 2:6, 6:7 (6).

• Austrālietim pusfinālā jāspēkojas pret Grigoru Dimitrovu, bet otrā pusfinālā sacentīsies Holgers Rūne un Romāns Safiuļins.