Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki nespēj kvalificēties sezonas finālturnīram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki nespēj kvalificēties sezonas finālturnīram
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP/Scanpix

Karolīna Vozņacki šogad nespēlēs gada noslēguma turnīrā Stambulā, jo gada laikā nav nopelnījusi pietiekami daudz punktu. Pēdējo iespēju viņa palaida garām Pekinā, kur 3. kārtā ar 1:6, 6:2, 4:6 zaudēja Andželikei Kerberei. Vāciete kopā ar Petru Kvitovu un Sāru Erani ceturtdien oficiāli kvalificējās "WTA Championships" sacensībām, kas Turcijā notiks mēneša beigās.

Bijusī ranga līdere Vozņacki 2010. gadā spēlēja "WTA Championships" finālā (gadu agrāk sasniegts pusfināls), Dohā zaudējot Kimai Klijstersai. Pērn Stambulā Dānijas labākā tenisiste netika ārā no grupas, bet šogad pat nav spējusi kvalificēties gada noslēguma turnīram.

Pēdējā iespēja Vozņacki bija labi nospēlēt Pekinā un pēc tam cerēt uz "wild card" kādā no atlikušajiem turnīriem – Lincā, Osakā, Maskavā vai Luksemburgā. Krievijas galvaspilsētā plānotajā Kremļa kausā, kur var iegūt visvairāk punktu (470), Vozņacki pat palūgusi "wild card", taču īpašais uzaicinājums vairs nebūs nepieciešams. Karolīna no 8. vietā esošās Na Lī atpaliek 1067 punktus, ko atlikušajos divos turnīros savākt nav iespējams.

Šodien Vozņacki Pekinā 3. kārtā ar 1:6, 6:2, 4:6 piekāpās Vācijas pirmajai raketei Andželikei Kerberei. Ranga 6. vietā esošā Kerbere spēli sāka lieliski, taču otrajā setā pilnībā zaudēja interesi par kortā notiekošo un vienu setu atdeva. Trešajā setā viņa atkal savācās un uzvarēja.

Pateicoties šim panākumam, Kerbere kopā ar Petru Kvitovu un Sāru Erani kvalificējušās gada finālam. Kvitova ir pagājušā gada čempione, bet Erani šāda līmeņa sacensībās spēlēs pirmo reizi. Itālijas labākā tenisiste šobrīd ārstē kājas savainojumu, taču jau paziņojusi, ka Turcijā būs, pat ja tur varēs ierasties tikai uz vienas kājas...

Iepriekš turnīram ar 4.9 miljonu balvu fondu bija kvalificējušās Viktorija Azarenka, Marija Šarapova, Agņeška Radvanska un Serēna Viljamsa. Uz atlikušo pēdējo (astoto) vietu atlikušas vairs tikai dažas pretendentes – Samanta Stosura, Mariona Bartoli un Lī. Pēdējās divas pašreiz vēl startē Pekinā. "WTA Championships" Stambulā notiks no 23. līdz 28. oktobrim.

"China Open", WTA "Premier Mandatory" sērijas turnīrs Pekinā

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Victoria Azarenka – Romina Oprandi
(3) Agnieszka Radwanska – (7) Na Li
(2) Maria Sharapova – (5) Angelique Kerber
(9) Marion Bartoli – Carla Suarez Navarro

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka – Elena Vesnina6:3 6:3
(2) Maria Sharapova – Polona Hercog6:0 6:2
(3) Agnieszka Radwanska – Lourdes Dominguez Lino2:6 6:1 6:4
(5) Angelique Kerber – (10) Caroline Wozniacki6:1 2:6 6:4
(7) Na Li – Shuai Peng4:6 6:2 7:6(3)
(9) Marion Bartoli – Julia Goerges6:3 7:6(2)
Carla Suarez Navarro – Jelena Jankovic7:5 6:4
Romina Oprandi – (11) Ana Ivanovic6:4 6:3

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 16:34, pirms 12 gadiem
Šosezon viss ir nostājies savās vietās. Nav tur ko Vozņacki darīt. Lai trenējas cītīgāk, varbūt nākotnē paveiksies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-04 21:33, pirms 12 gadiem
Kerberes un Karo mačs bija interesants, abas parādīja labu tenisu, 3,seta(tajā bija ļoti līdzīga un aizraujoša spēkošanās )galotnē precīzāk nospēlēja Kerbere.Godīgi sakot, mazliet žēl Karo, nu jau 2 sezonas viņāi nebūt nav tās veiksmīgākās

     [+] [-]

, 2012-10-05 11:41, pirms 12 gadiem
Viss ir likumsakarīgi. Viņa vispār neprogresē tīri tenisa ziņā. Jā, paldies fāterim - futbolistam, kura vadībā ir sasniegusi lielisku fizisko sagatavotību, bet te tomēr ir teniss, nevis futbols vai vieglatlētika... Tieši tas pats "skrien - atsit", ar kuru viņa 2009. gadā iekļuva elitē. Bet teniss attīstās un bija vien viņai jāsagādā pretiniecēm kādu "pārsteigumu".