Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Budapešta atsakās no BJK kausa finālturnīra rīkošanas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Budapešta atsakās no BJK kausa finālturnīra rīkošanas
Pēdējā "Fed Cup" čempione Francija. Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) uzsākusi jaunu Billijas Džīnas Kingas (BJK) kausa finālturnīra rīkotājas meklēšanu, jo Budapešta no šīs iespēja atteikusies.

Pirmajam BJK finālturnīram Ungārijas galvaspilsētā vajadzēja notiks jau pagājušā gada aprīlī, taču pasākums COVID-19 dēļ pārcelts jau divas reizes – vispirms uz šī gada aprīli un pēc tam uz vēlāku, nenoteiktu laiku. Budapešta 22. aprīlī informēja ITF, ka turnīru tomēr šogad nevarēs rīkot drošības apsvērumu dēļ.

Iepriekš ar nosaukumu Federācijas kauss jeb "Fed Cup" zināmais sieviešu tenisa izlašu turnīrs pērn tika pārsaukts bijušās ASV spēlētājas Billijas Džīnas Kingas vārdā. Pērn vajadzēja notikt pirmajam finālturnīram ar 12 komandu piedalīšanos. Iepriekš šim turnīram bija vienas vai divu Pasaules grupu formāts.

"Esam gadu cieši kopā strādājuši ar Ungārijas valdību un Tenisa asociāciju, lai izskatītu visas iespējas šogad aizvadīt finālturnīru, tāpēc Ungārijas paziņojums par nespēju rīkot turnīru mums ir pārsteigums. Ņemot vērā šī paziņojuma laiku, ITF nav citas iespējas, kā pārtraukt sadarbību ar Budapeštu un izskatīt alternatīvas iespējas," sacīja ITF prezidents Deivids Hagertijs.

Pirmā finālturnīra dalībvalstis ir Francija, Austrālija, ASV, Čehija, Krievija, Baltkrievija, Beļģija, Spānija, Slovākija, Vācija, Šveice un Ungārija. Latvijas izlase pagājušajā gadā kvalifikācijas mačā ar 2:3 zaudēja ASV. Mūsu komandai nākamā gada februārī plānots otrais kvalifikācijas mēģinājums.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/tennis/ne...