Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bartoli apspēlē Viljamsu Stenfordas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Bartoli apspēlē Viljamsu Stenfordas finālā
Mariona Bartoli
Foto: AFP

Par ASV pilsētas Stenfordas WTA „Premier” tenisa vienspēļu turnīra čempioni kļuvusi Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura finālā negaidīti apspēlēja WTA ranga trešo raketi un mājinieku favorīti Venusu Viljamsu – 6:2, 5:7, 6:4, izcīnot karjeras piekto WTA titulu.

Stenfordas WTA tenisa turnīra finālā šogad lielākā daļa gaidīja māsu Viljamsu finālu, tomēr ASV publikai nācās vilties – Serēna ceturtdaļfinālā zaudēja austrālietei Samantai Stosurai. Arī viņai līdz finālam tikt neizdevās, jo vakar pusfinālā tika atzīts francūzietes Marionas Bartoli pārākums. Tikmēr vecākā no Viljamsām (Venusa) finālu sasniedza nezaudējot ne setu. Īpaši iespaidīga bija viņas uzvara pusfinālā – 6:0, 6:1 pār krievieti Jeļenu Dementjevu. Abām tenisistēm šis nebija pirmais Stenfordas fināls – Venusa šo turnīru bija uzvarējusi 2000. un 2002. gadā, bet finālā spēlējusi vēl četras reizes, kamēr Bartoli ir šī turnīra pērnā gada fināliste (zaudējums kanādietei Aleksandrai Vozņakai). Līdz šim abas tenisistes bija aizvadījušas vienu savstarpējo maču – 2007. gada Vimbldonas finālā Viljamsa uzvarēja ar 6:4, 6:1 un arī šodien viņa bija izteikta spēles favorīte bukmeikeru skatījumā.

Pati spēle gan Viljamsas favorītes statusu neapstiprināja. Jau trešajā geimā amerikāniete zaudēja savu servi, tomēr uzreiz spēja līdzsvarot rezultātu. Pēc tam gan sekoja ļoti neveiksmīgs spēles periods, kura laikā Viljamsa zaudēja sešus geimus pēc kārtas, galvenokārt savu kļūdu dēļ. Mājinieku favorītei ne visai klausīja serve, tika pieļautas dubultkļūdas un arī izspēlēs pārliecinošāka bija francūziete. Līdz ar to Bartoli ieguva drošu 6:2, 2:0 vadību. Seta turpinājumā tieši Bartoli bija vairāk iespēju palielināt savu pārsvaru, nekā Viljamsai atspēlēties, tomēr desmitajā geimā Francijas tenisiste neprata visu noslēgt. Vispirms viņa gan atspēlējās no 15:40, taču līdz mačbumbai netika un geimu zaudēja – 5:5. Nākamajā geimā Bartoli atkal varēja tikt priekšā, taču neizmantoja divas breikbumbas un nākamajā geimā bezcerīgi zaudēja savu servi un setu – 5:7.

Varēja likties, ka nu viņa zaudējusi arī kontroli pa maču, tomēr tā nebija. Tieši Viljamsa pirmajā geimā pieļāva ļoti daudz kļūdu, zaudējot savu servi uz nulles. Seta turpinājumā Bartoli šo nelielo pārsvaru prata saglabāt, spēlējot pietiekami agresīvi un liekot Viljamsai kļūdīties. Sestajā geimā Bartoli gan zaudēja savu servi, ļaujot pretiniecei uz brīdi panākt neizšķirtu, tomēr nākamajos divos geimos atkal dominēja Francijas sportiste, panākot 5:3 savā labā. Nākamajā geimā pie Viljamsas serves viņa vairākkārt atradās tikai divu uzvarētu izspēļu attālumā no čempiones titula iegūšanas, tomēr amerikāniete savas pozīcijas vismaz vēl uz geimu aizstāvēja. Nākamajā geimā Viljamsa panāca 30:0 uz pretinieces serves, taču tad zaudēja četras izspēles pēc kārtas, kas ļāva līksmot francūzietei – 6:2, 5:7, 6:4.

24 gadus vecajai tenisistei šis bija karjeras piektais WTA turnīru tituls, bet otrais šajā gadā (pirms tam uzvarēts Monterejā). Par uzvaru viņa saņems 470 reitinga punktus un 107 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Viljamsai jāsamierinās ar 320 reitinga punktiem un 56 000 ASV dolāru prēmiju.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-03 01:16, pirms 15 gadiem
Tiešām labi nospēlēja. Ir to pelnījusi.

     [+] [-]

, 2009-08-03 02:28, pirms 15 gadiem
Negaiditi!