Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirjoss protestē pret AOC attieksmi un nepiedalīsies Rio olimpiādē

Agris Suveizda

Kirjoss protestē pret AOC attieksmi un nepiedalīsies Rio olimpiādē
Niks Kirjoss
Foto: SIPA/Scanpix

Iepriekš no dalības Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs atteicās Bernards Tomičs (ATP #22), bet nu viņa pēdās sekojis arī Niks Kirjoss (ATP #19). Kā iemeslu Kirjoss minēja Austrālijas Olimpiskās komitejas (AOC) veikto nomelnošanas kampaņu un publiskus uzbrukumus, kritizējot viņa uzvedību kortā un ārpus tā.

Nika Kirjosa paziņojums: "Lēmumu nestartēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs paziņoju ar smagu sirdi. Ceļš līdz šim lēmumam bija ilgs un sarežģīts, un esmu neizsakāmi vīlies, ka esmu nokļuvis šādā pozīcijā. Austrālijas pārstāvēšana olimpiskajās spēlēs jau kopš bērnības ir bijis mans sapnis. Savu turnīru grafiku plānoju ar domu par Rio un darīju visu, lai varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Kamēr allaž uzsvēru savu vēlmi censties Rio izcīnīt zelta medaļu savai valstij, diemžēl man kļuvis diezgan skaidrs, ka Austrālijas Olimpiskajai komitejai ir citi plāni.

AOC negodīgā un netaisnā attieksme pret mani pēdējo četru nedēļu laikā, kā arī organizācijas acīmredzamā pozīcija, vai tā vēlas, lai es būtu Austrālijas olimpiskās komandas daļa, ir veicinājusi manu galīgo lēmumu. Lai arī saņēmu garantijas no Austrālijas Tenisa federācijas, ka tikšu nominēts olimpiskajai komandai, AOC ir izvēlējusies gan publiski, gan privāti celt man neslavu. Neviens no AOC biedriem nav sazinājies ar mani, manu ģimeni, komandu vai Austrālijas Tenisa federācijas pārstāvjiem, lai lūgtu tikšanos vai iespēju apspriest viņu raizes.

AOC nepamatotie uzbrukumi man demonstrē organizācijas nespēju saprast augsta līmeņa sporta apstākļus. Es arī nevēlos, lai AOC attieksme pret mani kļūtu par traucēkli un negatīvi ietekmētu Austrālijas olimpisko komandu. Esmu pateicīgs Austrālijas Tenisa federācijai par manis aizstāvēšanu šā procesa gaitā un nominēšanu mani komandai. Arī vēlos pateikties publikai un mediju pārstāvjiem, kuri izteica man atbalstu.

Esmu lepns būt austrālietis un vienmēr esmu dievinājis pārstāvēt savu valsti. Man ir paveicies, ka vēl esmu pietiekami jauns, lai cerētu uz iespēju vilkt zaļi zeltaino kreklu kādās no nākamajām olimpiskajām spēlēm. Vēlos novēlēt jebkuram Austrāliju pārstāvošajam sportistam veiksmi augustā, un es viņu panākumiem sekošu līdzi un viņus atbalstīšu no tālienes."

Austrālijas delegācijas vadītāja Kitija Čillere: "Austrālijas Tenisa federācija sportistus olimpiskajai komitejai nominēs 30. jūnijā. Starptautiskā tenisa federācija (ITF) jaunāko rangu paziņos 6. jūnijā. 9. jūnijā ITF informēs AOC par spēlētājiem, kuri drīkst piedalīties olimpiskajās spēlēs. Austrālijas Tenisa federācija spēlētājus komandā iekļaus atbilstoši šim rangam. Šobrīd Niks Kirjoss vai jebkurš cits tenisists nav nominēti iekļaušanai Austrālijas olimpiskajā komandā. Veidojot komandas sastāvu, pret jebkuru sportistu ir vienāda un godīga attieksme. Mums nav citu komentāru šajā sakarā."

Izmantotie resursi:
News | Nick Kyrgios – Official website
Kitty Chiller statement re Nick Kyrgios | AUS...

  +3 [+] [-]

, 2016-06-03 17:25, pirms 8 gadiem
Autor, kur atsauces par pēdējām 4 nedēļām kurās Niks tika nomelnots? Jeb tik rakstam raksta dēļ jo top 20 spēlētājs?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-03 18:24, pirms 8 gadiem
Nikam nevajag stresot, bet labi atpūsties..Rio tas būtu garantēts un regulàrs bangbang ar visu valstu sportistēm

     [+] [-]

, 2016-06-03 21:49, pirms 8 gadiem
Interesanti zināt, kas tad īsti par nomelnošanas kampaņu ir/bijusi un kā tā izpaužas? Ja raksti šo, tad dod arī ieskatu vēsturē, kas tur par velnu bijis!