Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Alkarass pieveic Rūdu un kļūst par visu laiku jaunāko ''Miami Open'' čempionu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Alkarass pieveic Rūdu un kļūst par visu laiku jaunāko ''Miami Open'' čempionu
Karloss Alkarass ar ''Miami Open'' trofeju. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par 2022. gada ''Miami Open'' čempionu kļuvis 18 gadus vecais spānis Karloss Alkarass, kurš finālā ar 7:5, 6:4 divos setos apspēlēja norvēģi Kasperu Rūdu. Alkarass kļuva par visu laiku jaunāko Maiami turnīra čempionu, pārspējot Novaka Džokoviča 2007. gadā uzstādīto rekordu. Tāpat spānis ir trešais jaunākais tenisists vēsturē, kurš spējis uzvarēt ''ATP 1000'' sērijas turnīrā.

• 18 gadus vecais Spānijas tenisists Karloss Alkarass (#16) šovakar izcīnīja Maiami notiekošā ''ATP 1000'' sērijas turnīra titulu, finālā divos setos pieveicot Norvēģijas pirmo raketi Kasperu Rūdu (#8) - 7:5, 6:4.

• Spēli labāk iesāka 23 gadus vecais norvēģis, laužot Alkarasa servi otrajā geimā un pēcāk panākot 4:1. Rūdam neveiksmīga padevās seta vidusdaļa, kad spānis uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un atspēlēja breika deficītu. Alkarass pilnībā pārņēma iniciatīvu un vēlreiz spēja lauzt Rūda servi, jau iegūstot tiesības pašam servēt par uzvaru setā. Norvēģim izdevās tikt līdz vienai breika iespējai, taču Alkarasa eiss un vēl divas uzvarētas izspēles ļāva pirmo setu noslēgt ar panākumu.

• Alkarass otro setu sāka ar diviem breikiem, tomēr Rūds nepadevās, ceturtajā geimā laužot arī Spānijas tenisista servi. Atlikušajos geimos abi tenisisti apmainījās pārliecinoši noturētām servēm, Rūdam neapdraudot Alkarasa pozīcijas. Spānijas desmito geimu uzvarēja uz nulles un kļuva par 2022. gada ''Miami Open'' uzvarētāju.

• Spānijas tenisa uzlecošā zvaigzne kļuva par jaunāko Maiami turnīra uzvarētāju vīriešu vienspēlēs, paveicot to 18 gadu vecumā un pārspējot pasaules ranga pirmo numuru Novaku Džokoviču, kurš 2007. gadā Floridas štatā notiekošajā turnīrā triumfēja 19 gadu vecumā.

• Karloss Alkarass (18 gadi un 333 dienas) ir arī trešais jaunākais Masters uzvarētājs kopš 1990. gada. Par viņu jaunāki, uzvarot ''ATP 1000'' sērijas turnīrā, bija vien Maikls Čengs (18 gadi un 157 dienas) un tautietis Rafaels Nadals (18 gadi un 318 dienas).

• 18 gadus vecais tenisists par uzvaru turnīrā iekasēja 1,2 miljonus ASV dolāru un tūkstoš reitinga punktu, kas pirmdien ļaus sasniegt jaunu karjeras augstāko punktu - 11. vietu ATP rangā.

• Jaunās superzvaigznes tautietis un mentors Rafaels Nadals ne reizi nav triumfējis Maiami Masters, tādējādi Alkarass arī kļuvis par pirmo spāni ar šo titulu.

• Sezonā līdz šim Alkarass 20 mačos svinējis 18 uzvaras.

Spēles statistika

StatistikaAlkarassRūds
Netveramas serves65
Dubultkļūdas23
1. serve71%59%
1. serves punkti75%60%
2. serves punkti45%53%
Breikbumbas4/92/8
Punkti7665

     [+] [-]

, 2022-04-04 01:39, pirms 2 gadiem
"Alkarass kļuva par visu laiku jaunāko Maiami turnīra čempionu, pārspējot Novaku Džokoviču."
Lieks teikums. Virsrakstā jau tas ir minēts, tālāk tekstā izklāsts. Kāds, kurš nav tēmā, nevar saprast, Rūdu vai Džokoviču uzvarēja.

Rafas dēliņš. Ir īstais brīdis sākt dzīties pakaļ. Jāsasit Rafa Parīzē.

     [+] [-]

, 2022-04-04 07:23, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: "Alkarass kļuva par visu laiku jaunāko Maiami turnīra čempionu, pārspējot Novaku Džokoviču."
Lieks teikums. Virsrakstā jau tas ir minēts, tālāk tekstā izklāsts. Kāds, kurš nav tēmā, nevar saprast, Rūdu vai Džokoviču uzvarēja.

Rafas dēliņš. Ir īstais brīdis sākt dzīties pakaļ. Jāsasit Rafa Parīzē.
Beidz! Tā jau tad būs vardarbība ģimenē!

     [+] [-]

, 2022-04-04 10:35, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Beidz! Tā jau tad būs vardarbība ģimenē!
Bērnam jābūt labākam par savu senci Nadals ar vieglu sirdi var doties ārstēt profesionālās slimības...