Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Mugurusa atspēlē mačbumbu, Austrālijas tīne raksta WTA vēsturi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mugurusa atspēlē mačbumbu, Austrālijas tīne raksta WTA vēsturi
Garbinje Mugurusa
Foto: AFP/Scanpix

Otrajā mačā pēc kārtas likteni izaicināja "French Open" čempione Garbinje Mugurusa, kura Brisbenas turnīra 2. kārtā atspēlēja mačbumbu un ar rezultātu 7:5, 3:6, 7:6(7) pieveica krievu tīni Darju Kasatkinu.

Mugurusa vakar trīs setos pieveica Samantu Stousuru, pēdējā setā esot iedzinējos ar breiku. Šodien mačā pret Kasatkinu Spānijas pirmā rakete bija vēl tuvāk zaudējumam. Dašai bija divas iespējas nodrošināt uzvaru, taču abas palika neizmantotas.

Kasatkina pēdējā setā vispirms pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču, servi zaudējot "sausā". Mugurusa teicami nospēlēja uzbrukumā un aizsardzības tenisu spēlējošajai Kasatkinai iespēju iebilst nebija.

Kad Kasatkina vēlāk spēlētājā taibreikā pie rezultāta 5:5 izcēlās ar dubultkļūdu, Mugurusa ieguva mačbumbu. Garbinjei pēc tam divi "backhand" auti pēc kārtas, kas nozīmēja mačbumbu Krievijas tenisistei. Mugurusa to atspēlēja, neatvairāmi uzsitot ar "forehand" pa līniju – 7:7. Pēc tam Mugurusai diagonālais "forehand" deva otro mačbumbu, kas realizēta savas serves izspēlē.

Mugurusa ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Svetlanu Kuzņecovu vai tikai 16 gadus veco Austrālijas tenisisti Destanī Aiavu (WTA 387.). Viņa graujoši izspēlēja kvalifikāciju, tur trīs mačos zaudējot tikai astoņus geimus, bet pamatturnīra 1. kārtā ar 2:6, 6:3, 6:4 pieveica Betāniju Mateku-Sendsu. Šī uzvara ir nozīmīga ar to, ka Aiava kļuva par pirmo 2000. gadā vai vēlāk dzimušu spēlētāju, kura uzvarējusi WTA pamatturnīra spēlē.

"Brisbane International". WTA "Premier" turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Karolina Pliskova – Asia Muhammad6:1 6:4
(4) Garbine Muguruza – Daria Kasatkina7:5 3:6 7:6(7)
(6) Elina Svitolina – Shelby Rogers7:5 2:6 7:5
Alize Cornet – Christina McHale6:2 6:1

"Shenzhen Open". WTA "International" sērijas turnīrs Šeņdžeņā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Agnieszka Radwanska – Sorana Cirstea6:0 6:3
(3) Johanna Konta – Vania King1:6 6:3 6:2
Qiang Wang – (7) Monica Niculescu7:6(1) 6:4
(8) Alison Riske – Tsvetana Pironkova6:1 6:1