Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Prāgā triumfē Pliškova, Marakešā nepārspēta Svitoļina

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Prāgā triumfē Pliškova, Marakešā nepārspēta Svitoļina
Eļina Svitoļina
Foto: AFP/Scanpix

Karjeras pirmos māla seguma titulus sestdien izcīnīja čehiete Karolīna Pliškova, kura uzvarēja savās mājās Prāgā, un Ukrainas tenisiste Eļina Svitoļina. Viņai panākums sezonas vienīgajā WTA turnīrā Āfrikā, par čempioni kļūstot Marakešā.

Pliškova savās mājās Prāgā izcīna pirmo māla titulu

Karolīna Pliškova divu Čehijas tenisistu mačā Prāgas finālā ar 4:6, 7:5, 6:3 pieveica Luciju Hradecku, kura tik tālu spēja tikt no kvalifikācijas. Mačā, it īpaši tā pirmajā pusē, garo izspēļu bija maz, jo abām spēlētājām ir labas serves, kas palīdzēja iegūt daudz vieglu punktu. Hradecka izcēlās ar 17 eisiem, bet Pliškovai bija astoņi.

Hradecka 1. setā uzvarēja, pateicoties priekšpēdējā geimā iegūtajam breikam, kad viņai izdevās tikt klāt dažām pretinieces servēm un piespiest viņu kļūdīties. Pliškova 2. setā pārsvaru ieguva ātri, izvirzoties vadībā ar 3:0. Hradecka breiku uzdāvināja ar "forehand" kļūdu vienkāršā situācijā.

Pliškova izlaida 3:0 pārsvaru un arī pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt setu. Hradecka iepriekšējā geimā atspēlēja divas setbumbas. Servējot pie rezultāta 5:6 par seta turpināšanu, Lucija saskārās jau ar trešo setbumbu un šoreiz atspēlēties neprata, kļūdoties ar "backhand"

Hradecka, kura turnīrā aizvadīja par trim mačiem vairāk nekā Pliškova un ceturto dienu pēc kārtas spēlēja trīs setus, pēdējā setā vairs nespēja servēt tik iespaidīgi kā pirmajos divos. Hradecka 16 no saviem 17 eisiem sakrāja pirmajos divos setos, bet pēdējā viņai bija tikai viens.

Pliškovai tā rezultātā radās arvien vairāk iespēju un viņa pie breika tika ceturtajā geimā, kuru Hradecka pabeidza ar kārtējo neprecīzo sitienu no neērtās puses. Pliškova nervozā galotnē punktu spēja pielikt tikai ar sesto mačbumbu. Hradecka trīs atspēlēja ar savu servi pie rezultāta 2:5, bet vēl divas novērsa nākamajā geimā, taču no zaudējuma viņai izvairīties nebija lemts.

Pliškovai pēc triumfa Prāgā bilance WTA finālos ir 4-5. Visus iepriekšējos trīs titulus viņa izcīnīja uz "hard" seguma – 2013. gadā Kualalumpurā un 2014. gadā Seulā un Lincā (telpās). Pliškova šonedēļ kļuva par sezonas uzvaru līderi. Viņas kontā ir 28 panākumi 2015. gadā.

Hradecka, kura uzvarējusi 18 WTA dubultspēļu turnīros, tostarp ar Andrea Hlavāčkovu divos "Grand Slam" (2011. gadā "French Open" un 2013. gadā "US Open"), joprojām gaida pirmo vienspēļu titulu. Un iespēju viņai nav trūcis – šodien bija septītais zaudētais vienspēļu fināls WTA līmenī. Prāgā bija tikai otrā reize, kad viņa septiņos finālos spēja uzvarēt vienā setā. Prāgā WTA līmeņa tenisa turnīrs nebija noticis kopš 2010. gada.