Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Švjonteka divos setos sakauj Osaku un triumfē trešajā Masters pēc kārtas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Švjonteka divos setos sakauj Osaku un triumfē trešajā Masters pēc kārtas
Iga Švjonteka. Foto: SPO/Scanpix

Topošā pasaules pirmā rakete Iga Švjonteka šovakar triumfēja ''Miami Open'' vienspēļu turnīrā, finālmačā sakaujot Naomi Osaku ar 6:4, 6:0.

• Par ''WTA 1000'' sērijas ''Miami Open'' vienspēļu uzvarētāju sievietēm kļuva poliete Iga Švjonteka, kas finālā ar 6:4, 6:0 sakāva japānieti Naomi Osaku.

• Pirmā seta piektajā geimā polietei izdevās lauzt Osakas servi, turpinājumā pārliecinoši uzvarot savas serves geimos un paņemot pirmo setu. Otrajā setā Švjonteka ieslēdza citu ātrumu un pilnībā dominēka, 27 minūšu laikā nezaudējot ne geima.

• Japānas tenisiste otrajā setā uzvarēja tikai trīs izspēlēs pie savas serves.

• Švjonteka visā mačā pretiniecei nedeva nevienu iespēju lauzt servi, bet pati izmantoja četras no desmit breikbumbām.

• Švjonteka kļuva par jaunāko tenisisti, kura vienā gadā spējusi uzvarēt gan Indianvelsas, gan Maiami Masters turnīros jeb Sunshine Double.

• Polijas tenisiste izcīnīja trešo Masters jeb ''WTA 1000'' sērijas turnīra titulu pēc kārtas.

• 20 gadus vecā tenisiste izcīnījusi jau 17 uzvaras pēc kārtas. Polietie iepriekšējo zaudējumu piedzīvoja 16. februārī Dubaijā, kad trīs setos atzina Latvijas labākās tenisistes Aļonas Ostapenko pārākumu.

• Tāpat Polijas pirmajai raketei izdevies uzvarēt jau 20 setos pēc kārtas.

• Pirmdien, kad tiks publicēts jaunākais WTA rangs, Iga Švjonteka debitēs pasaules pirmās raketes statusā, apsteidzot karjeru noslēgušo austrālieti Ešliju Bārtiju.

• Uzvara ''Miami Open'' bija Švjontekas sestais tituls karjerā. Viņa uzvarējusi 12 fināla setos pēc kārtas, summā triumfējot sešos no septiņiem karjerā sasniegtajiem fināliem.

• Par uzvaru Polijas tenisiste nopelnīja 1,2 miljonus ASV dolāru.

Spēles statistika

StatistikaŠvjontekaOsaka
Netveramas serves37
Dubultkļūdas13
1. serve54%51%
1. serves punkti76%65%
2. serves punkti67%33%
Breikbumbas4/100/0
Punkti6443

  +1 [+] [-]

, 2022-04-02 22:41, pirms 3 gadiem
Iga Švjonteka ir neuzveicama. Viņa ir lieliska un izcila tenisiste. Šitā uzveikt Naomi Osaku, kura pati ir viena no planētas izcilākajām tenisistēm ir jāmāk. Iga Švjonteka vēlreiz pierādīja to, kāpēc viņa ir mentāli visspēcīgākā tenisiste uz šīs planētas. Es gaidīju, ka būs sīva cīņa, bet Iga Švjonteka nospēlēja labāk, nekā es gaidīju. Iga Švjonteka ir liels malacis. Fenomenāla un fantastiska uzvara Igai Švjontekai. Es nezinu vai ir kāda tenisiste, kura spētu kaut vai vienu setu vinnēt pret Švjonteku, diez vai pat Bārtija to spētu.

     [+] [-]

, 2022-04-02 23:22, pirms 3 gadiem
einars10 rakstīja: Iga Švjonteka ir neuzveicama. Viņa ir lieliska un izcila tenisiste. Šitā uzveikt Naomi Osaku, kura pati ir viena no planētas izcilākajām tenisistēm ir jāmāk. Iga Švjonteka vēlreiz pierādīja to, kāpēc viņa ir mentāli visspēcīgākā tenisiste uz šīs planētas. Es gaidīju, ka būs sīva cīņa, bet Iga Švjonteka nospēlēja labāk, nekā es gaidīju. Iga Švjonteka ir liels malacis. Fenomenāla un fantastiska uzvara Igai Švjontekai. Es nezinu vai ir kāda tenisiste, kura spētu kaut vai vienu setu vinnēt pret Švjonteku, diez vai pat Bārtija to spētu.
Aļona spēja

  +3 [+] [-]

, 2022-04-03 00:28, pirms 3 gadiem
Iga ir lieliska! 👍

  +3 [+] [-]

, 2022-04-03 00:35, pirms 3 gadiem
Nevienu neapsteigs, Bārtija ir izņemta no ranga.
Bet Iga kārtīgi ieskrējusies. Tālu uz priekšu neredzu nevienu, kas varētu izsist no 1.vietas.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-03 07:30, pirms 3 gadiem
Kad nestreso, Iga demonstrē ļoti baudāmu tenisu. Bārtijas teniss gan bija garlaicīgs

     [+] [-]

, 2022-04-03 11:39, pirms 3 gadiem
Super!Prieks par Igu! Viņa man iepatikās jau savā pirmajā uzvarētajā turnīrā - French Open, kur nezaudēja nevienu setu.Tā turpināt!