Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

22. Hopmana kausa izcīņa sāksies ar Austrālijas un Rumānijas maču

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

22. Hopmana kausa izcīņa sāksies ar Austrālijas un Rumānijas maču
Leitons Hjūits
Foto: AFP/Scanpix

Jau rīt četros no rīta pēc Latvijas laika tiks uzsākta Hopmana kausa izcīņa tenisā. Austrālijas pilsētā Pērtā jaukto komandu sacensībās kā pirmās kortos dosies A grupā spēlējošās mājinieku un Rumānijas izlases.

Hopmana kausa izcīņa tenisā šogad norisināsies jau 22. reizi. Austrālijas pilsētā Pērtā ik gadu tiek ielūgtas astoņu valstu komandas, kurā iekļauts viens vīrietis un viena sieviete. Cīņas uzvarētāju nosaka divu vienspēļu un jauktās dubultspēles kopsummā. Visbiežāk turnīrā uzvarējusi ASV komanda, kura spēlēs arī šogad, bet pērn par čempioniem negaidīti kļuva slovāki Dominika Cibulkova un Dominiks Hrbatijs.

Šogad dalībnieku sastāvs Hopmana kausa izcīņā ir ļoti interesants. Ar lielām ambīcijām turnīrā startēs mājinieki austrālieši, komandā iekļaujot Leitonu Hjūitu un Samantu Stosuru. Viņiem ticis galvenais favorītu statuss. Bez Austrālijas A grupā spēlēs arī Spānija (Tomijs Robredo un Marija Hosē Martinesa Sančesa), Rumānija (Viktors Hanesku un Sorana Kirsteja) un ASV (Melānija Udāna un Džons Isners). Tikmēr B grupā ar interesi tiek gaidīts Lielbritānijas komandas starts – līdzās vienam no ranga līderiem Endijam Marejam spēlēs jaunā Laura Robsone. Vēl šajā grupā cīnīsies arī Krievijas (Jeļena Dementjeva un Igors Andrejevs), Vācijas (Filips Kolšraibers un Sabīne Lisicki), kā arī Kazahstānas komandas (Andrejs Golubevs un Jaroslava Švedova).

Grupu turnīrā katra komanda izspēlēs ar katru, bet grupu uzvarētāji 9. janvārī sacentīsies finālā. Pirmā cīņa tiks aizvadīta jau rīt (sākums 4:00 pēc Latvijas laika) un tajā tiksies austrālieši un rumāņi. Austrāliešiem pie šīs trofejas izdevies tikt tikai vienu reizi (1999. gadā uzvarēja Marka Filipuša un Jeļenas Dokičas duets), tāpēc, ja viņi grib apliecināt savu favorītu statusu šogad, tad pirmajā spēlē nevajadzētu paklupt. „Nekas nevar būt labāks, kā iespēja pārstāvēt savu valsti", sacījis Leitons Hjūits. „Man prieks, ka manā grupā spēlēs dažāda stila spēlētāji, kas palīdzēs sagatavoties arī „Australian Open”".

Austrālijas un Rumānijas mačs būs vienīgais, kas notiks rīt. Svētdien kortos dosies spāņi un amerikāņi, bet jaunnedēļ cīņas jau būs intensīvākas.

2010. gada Hopmana kausa dalībnieki

A grupa
Austrālija (Leitons Hjūits un Samanta Stosura)
Spānija (Tomijs Robredo un Marija Hosē Martinesa Sančesa)
Rumānija (Viktors Hanesku un Sorana Kirsteja)
ASV (Džons Isners un Melānija Udāna)

B grupa
Krievija (Jeļena Dementjeva un Igors Andrejevs)
Lielbritānija (Endijs Marejs un Laura Robsone)
Vācija (Sabīne Lisicki un Filips Kolšraibers)
Kazahstāna (Andrejs Golubevs un Jaroslava Švedova)

Izmantotie resursi:
hopmancup.com