Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Ceru turpināt karjeru līdz 40 gadiem vai pat ilgāk"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džokovičs: "Ceru turpināt karjeru līdz 40 gadiem vai pat ilgāk"
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

Pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs (Serbija) vēlas turpināt tenisista karjeru vismaz līdz 40 gadu vecumam.

Novaks Džokovičs ir "Grand Slam" rekordists ar 24 tituliem, tostarp aizvadītajā gadā viņš triumfēja trijos no četriem šādiem turnīriem. "Joprojām cenšos spiest pēc iespējas ilgāk, uzvarēt "Grand Slam" un pretendēt uz pirmo vietu pasaulē, rakstot vēsturi šajā sporta veidā," atklāj serbs, kurš 22. maijā sasniegs 37 gadu slieksni. "Tā ir motivācija. Un šajā vecumā joprojām jūtos ļoti labi savā ķermenī. Šogad aizvadīju vienu no labākajām sezonām karjerā. Kāpēc gan apstāties, ja arvien spēlēju lieliski? Turpināšu spēlēt, gadu pa gadam - tad jau skatīšos, cik tālu tikšu."

Džokovičs norāda uz amerikāņu futbola leģendu Tomu Breidiju, kurš karjeru noslēdza 45 gadu vecumā. "Viņš ir lielisks sava sporta veida paraugs, kuram bija tik lieliska karjera. Veltīja daudz daudz laika, lai varētu būt ilgstoša un veiksmīga karjera. Pazīstu personīgi, no viņa esmu daudz mācījies," atklāj slavenais tenisists. "Cerams, ka mana karjera turpināsies līdz 40 gadiem vai pat ilgāk - tad jau redzēsim."

Vīriešu tenisā ilgstoši valdīja lieliskais trijnieks - Rodžers Federers (Šveice), Rafaels Nadals (Spānija), Novaks Džokovičs (Serbija). "Mūsu ēra tuvojas beigām," atzīst serbs. "Bet jums ir Karloss Alkarass [Spānija] - tas ir lieliski. Biju ļoti priecīgs, ka šogad pret viņu nospēlēju vairākas ļoti labas spēles. Katrs mačs piesaistīja lielu uzmanību, mums bija daudz lielisku momentu - tas nāk par labu mūsu sporta veidam."

14. janvārī Melburnā sāksies viens no jaunā gada nozīmīgākajiem turnīriem. ""Australian Open" ir bijis mans veiksmīgākais "Grand Slam". Katru reizi, kad uzvaru, jūtu augošo pārliecību. Atgriežoties šeit, atceros par iepriekšējiem gadiem. Man patīk spēlēt "Rod Laver" arēnā, kas ir mans iecienītākais stadions. Un cerams, ka tur man klāsies tikpat labi kā aizvadītajā gadā un visas karjeras laikā," saka pasaules ranga līderis.

Izmantotie resursi:
Reuters / tennisbuzz.net