Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka Ukrainas atbalstam jūlijā aizvadīs labdarības paraugspēli

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Švjonteka Ukrainas atbalstam jūlijā aizvadīs labdarības paraugspēli
Iga Švjonteka. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Pasaules tenisa ranga līdere Iga Švjonteka no Polijas jūlijā aizvadīs labdarības paraugspēli, palīdzot Ukrainas iedzīvotājiem, kuri cietuši Krievijas iebrukuma dēļ.

Plānots, ka 23.jūlijā Krakovā Švjonteka kopā ar tautiešiem Agņešku Radvaņsku un Martinu Pavelski aizvadīs paraugspēli ar ukraiņu tenisistiem Eļinu Svitoļinu un Serhiju Stahovski. Tāpat labdarības spēlē plāno piedalīties bijušais Ukrainas futbola izlases kapteinis Andrijs Ševčenko.

Švjonteka un karjeru noslēgusī Radvaņska aizvadīs vienu vienspēļu setu katra, pēc kā aizvadīs pa setam jauktajā dubultspēlē.

"Jau mēnešiem ar savu komandu strādāju pie labdarības projektu īstenošanas, lai atbalstītu karā cietušo Ukrainas tautu," trešdien teica Švjonteka. "Ceru redzēt kuplu skaitu līdzjutēju, parādīt, ka sports, kas vieno, var dot kaut nelielu prieku."

Švjonteka šosezon triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā un pašlaik turpina līdzdalību Vimbldonas turnīrā, kur arī ir viena no favorītēm. Poliete pirmajā kārtā tika pie panākuma, izcīnot 36.uzvaru pēc kārtas

Švjontekas uzvaru sērija, kas sākās jau februārī un ietver sešus uzvarētus turnīrus, kļuvusi par garāko nezaudēto spēļu sēriju 21.gadsimtā, pārspējot Venusas Viljamsas 2000.gada rekordu, kas bija 35 panākumi pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
LETA