Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs uzvar Dubaijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs uzvar Dubaijā
Novaks Džokovičs
Foto: AFP

Ar Serbijas tenisista Novaka Džkoviča uzvaru noslēdzies ATP turnīrs Dubaijā. Finālā turnīra pirmais numurs divos setos ar 7:5, 6:3 pārspēja spāni Davidu Fereru, iegūstot karjeras 12.ATP vienspēļu titulu.

Dubaijas turnīrā šogad savainojumu dēļ nepiedalījās divi pasaules labākie tenisisti – spānis Rafaels Nadals un šveicietis Rodžers Federers, bet pirms ceturtdaļfināla veselības problēmu dēļ izstājās arī skots Endijs Marejs.

Līdz finālam pārliecinošāk tika Ferers, kurš tikai pirmajā kārtā aizvadīja trīs setu maču – pret Horvātu Ivanu Ļubičiču, bet pēc tam divos setos tika pārspēts gan vācietis Filips Kolšraibers, gan krievs Igors Andrejevs, gan arī francūzis Rišārs Gaskē, kuram vakar pusfinālā Ferers zaudēja tikai četrus geimus.

Daudz grūtāk gāja Džokovičam, kurš pirmajā kārtā viegli tika galā ar itālieti Flavio Čipollu, bet otrajā kārtā trīs setos pieveica čehu Janu Hernihu, pēc tam divos setos horvātu Marinu Čiliču un vakar pusfinālā vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā trīs setos pārspēja francūzi Žilu Simonu, trešā seta gaitā atspēlējot breiku. Džokovičs ar Fereru līdz šim spēlējis sešas reizes, katram tenisistam pa trim uzvarām.

Ferers kļūdās vairāk, pirmo setu uzvar Džokovičs

Pirmā seta sākumā pie serves uzvarēja servētājs, līdz sestajā geimā Džokovičs pie Ferera serves ieguva 30:0 pārsvaru, spānis atspēlējās, pēc tam divreiz bija ''vienādi'', līdz serbs ieguva pirmo breikbumbu, ko realizēja, izvirzoties vadībā ar 4:2, tomēr jau nākamajā geimā Ferers atspēlējās – 3:4, nākamiem divi geimi aizritēja pēc līdzīga scenārija – pie 5:3 Džokovičs servēja par uzvaru pirmajā setā, taču uz savas serves palika ''sausā''. Pēc tam abi apmainījās ar noturētām servēm, līdz 12.geimā Ferers, cenšoties panākt taibreiku, vēlreiz zaudēja savu servi un līdz ar to pirmajā setā pārāks ar 7:5 bija Džokovičs.

Džokovičam uzvara un pirmais Dubaijas tituls

Otrajā setā turpinājās pirmā seta izskaņā novērotais, un Džokovičs jau otrajā geimā nobreikoja Fereru – 2:0, pie 4:2 serbs servējot bija vadībā ar 40:15, taču pamanījās no šādas pozīcijas zaudēt savu servi, dodot Fereram cerības – 4:3. Taču jau nākamajā geimā spānis atkal pieļāva vairākas kļūdas, kārtējo reizi zaudējot savu servi – 5:3 Džokoviča labā. Pēc tam Džokovičam atlika noturēt savu servi un, atspēlējot vienu breikbumbu, viņam tas arī izdevās – uzvara mačā ar 7:5, 6:3 un karjerā 12. ATP vienspēļu tituls.

Par uzvaru Dubaijas turnīrā Džokovičs saņems 500 ATP ranga punktus un 383 000 ASV dolāru prēmiju, bet Ferers iegūs 300 punktus un savu bankas kontu papildinās ar 180 000 dolāru.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja DĀR pārstāvja Rika de Vesta un krieva Dmitrija Tursunova duets, kas ar 4:6, 6:3, 10:5 pārspēja čeha Martina Dama un zviedra Roberta Lindsteda pāri.

ATP ''The Barclays Dubai Tennis Championships''

Fināli
(1) Novaks Džokovičs – (4) Davids Ferers 7:5, 6:3
R.de Vests/D. Tursunovs – M. Dams/R. Lindsteds 4:6, 6:3, 10:5

  +2 [+] [-]

, 2009-02-28 19:03, pirms 15 gadiem
what a surprise..
kaa jau te vakar kaads mineeja - iistajaa briidii ir jaamaak speeleet tikai nedaudz labaak..

  +1 [+] [-]

, 2009-02-28 19:14, pirms 15 gadiem
Kaa jau meistaram pieklaajas - jaaspeelee tik labi cik nepiecieshams lai uzvareetu
Ieprieksheejaas turniira speeles finaalaa netiek njemtas veeraa

  +1 [+] [-]

, 2009-02-28 19:44, pirms 15 gadiem
The "Djoker"plays his ace in Dubai.
Skaisti.Ciirulis pateicis preciizi par to iisto briidi.

     [+] [-]

, 2009-02-28 20:26, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: The "Djoker"plays his ace in Dubai.
Skaisti.Ciirulis pateicis preciizi par to iisto briidi.
Cīrulis precīzi atcerējās to, ko šeit ļoti precīzi vakar pateica Seljanins. Tiešām - tas tad arī ir augstas meistarības apliecinājums...