Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka par plātīšanos pie tīkla: "To darīju neapzināti, tā bija reakcija uz stresu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjonteka par plātīšanos pie tīkla: "To darīju neapzināti, tā bija reakcija uz stresu"
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Sieviešu tenisa pasaules līdere Iga Švjonteka (Polija) atklāj, ka nepzināti centusies samulsināt pretinieces.

Švjonteka šogad aizvadījusi 72 spēles (bilance 64-8), iepriekš personīgais rekords bija 52 mači 2019. gadā. Grūtākā nakts bija pēc triumfa "US Open" - krampju dēļ nevarēja gulēt. "Šāda turnīra laikā ir liela spriedze, tikai pēc tam jūti, cik grūti bija," atzīst pasaules ranga līdere. "Izdzīvoju un viss kārtībā, bet bez šaubām tas bija viens no grūtākajiem brīžiem šogad." Varenā poliete atklāj, ka oktobrī aizvadītajos Ostravas un Sandjego turnīros bija visgrūtāk, jo traucēja saaukstēšanās un nogurums. "Lepojos, ka ne saaukstēšanās, ne nogurums nepazemināja manu spēles līmeni."

Sandjego turnīra apbalvošanas ceremonijā tribīnēs kāds kliedza: Iga, vai nāksi pie manis par sievu?
- Manuprāt, tāpat kā cilvēkam, kurš to jautāja, man ir tiesības to neuztvert pilnībā nopietni. Ceru, ka šis kungs vēlāk "neraudāja", ka es viņam nopietni neatbildēju ar "jā" vai "nē".

Pēdējā laikā tu saņem šādus humoristiskus piedāvājumus. Piemēram, Ostravā aicināja uz izlaiduma balli.
- Šādu situāciju patiesībā ir daudz. Un es par to ļoti priecājos. Ir patīkami saņemt atbalstu un tik daudz pozitīvas enerģijas.

Kāpēc spēļu laikā centies samulsināt pretinieci, plātoties ar rokām pie tīkla? Vai tas saistīts ar lielo vēlmi uzvarēt? Kārdinājums kaut kā izglābt punktu, kas šķiet simtprocentīgi zaudēts?
- Tā ir lieta, ko es nekontrolēju, bet ceru, ka tas vairs nenotiks. Mēs strādājam pie tā, lai es vairs to nedarītu. Tā ir reakcija uz stresu, uz to, kas dinamiski notiek darbībā, tā ir neapzināta reakcija. To izdarīju "US Open", tas bija brīdis, kad biju ļoti saspringta. Un arī Sandjego to izdarīju neapzināti. Zinu, ka internetā par to bija daudz negatīvu komentāru. Neesmu lepna, ka laukumā ir lietas, kuras dažreiz nekontrolēju. Tā ir instinktīva uzvedība. Varbūt pārāk daudz skatījos futbolu, to, ko vārtsargi dara soda sitienu laikā [smejas].

VIDEO: Švjonteka cenšas samulsināt pretinieci "US Open"

Švjonteka plātās Sandjego finālā

Tenisa līdere pirmdien izlidos uz Teksasu, lai piedalītos WTA finālturnīrā, kas risināsies no 31. oktobra līdz 7. novembrim.

Izmantotie resursi:
sport.pl

  +3 [+] [-]

, 2022-10-27 17:52, pirms gada
Tāpēc jau viņa ir tur, kur ir, tā kā spēlē izjūtu pakāpē. Kā saka dzenbudisti- ja Tu sāc piedomāt pie savām kustībām (darbībām), Tu esi jau nokavējis...

  +2 [+] [-]

, 2022-10-27 18:05, pirms gada
Lūk, uzvarētājas mentalitāte! Tiecas uz uzvaru gan apzināti, gan neapzināti.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-27 18:11, pirms gada
nu re, turpmāk lūdzu nekādu pārmetumu Aļonai