Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Seulā negaidīti uzvar 38 gadus vecā Kruma

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Seulā negaidīti uzvar 38 gadus vecā Kruma
Kimiko Date Kruma
Foto: AP

Seulas WTA ''International'' sērijas turnīrs noslēdzies ar negaidītu 38 gadus vecās Japānas tenisistes Kimiko Dates Krumas uzvaru. Finālā viņa divos setos ar 6:3 pārspēja spānieti Anabelu Medinu Garigesu, izcīnot karjeras astoto vienspēļu titulu.

''Hansol Korea Open'' turnīrā šonedēļ startēja arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kurai turnīrs beidzās ar zaudējumu otrajā kārtā krievietei Verai Duševinai. Par turnīra lielāko pārsteigumu jānosauc čempione Kruma, kura pašreiz rangā ieņem tikai 155.vietu un šajā turnīrā nospēlējusi negaidīti labi. Pa ceļam uz finālu izsista gan pirmā rakete Daniela Hantuhova, gan pēdējo divu gadu fināliste (2007.gada čempione) Marija Kiriļenko.

Finālā Kruma tikās ar spānieti Anabelu Medinu Garigesu. Abām šī bija otrā savstarpējā spēlē. Pirmā bija pirms nedēļas Guangžu, un toreiz pārāka trīs setos bija Garigesa, kura bija favorīte arī šodien.

Spēles pirmajā setā geimos dominēja servētāja, un līdz pirmajam breikam bija jāgaida līdz astotajam geimam, kad pretinieces servi izdevās lauzt Krumai, kura izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pēc tam pārliecinoši uzvarēja savas serves geimu un pabeidza pirmo setu savā labā ar 6:3. Otrā seta sākumā spānietei bija 1:0 un 40:0, neviena no trim breikbumbām netika izmantota, pēc kā sekoja četri pēc kārtas zaudēti geimi un līdz ar to arī cerības uz titulu. Kruma triumfēja mačā ar 6:3, 6:3.

Kruma, kurai rīt paliks 39 gadi, karjerai punktu pielika 1996.gadā, bet pērn pēc 12 gadu pauzes izdomāja atgriezties profesionālajā tenisā. Šosezon līdz Seulas turnīram japāniete nebija uzvarējusi nevienā WTA tūres mačā, taču šonedēļ viss mainījās. Krumai šis ir astotais karjeras vienspēļu tituls un pirmais kopš 1996.gada. Par uzvaru Seulā viņa nopelnījusi 280 ranga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, bet Garigesai jāsamierinās ar 200 punktiem un 19 000 dolāriem.

Vecākā tenisiste, kurai izdevies uzvarēt WTA vienspēļu turnīrā, ir leģendārā amerikāniete Billija Džīna Kinga, kura 1983. gadā uzvarēja Birmingemā, būdama 39 gadus, septiņus mēnešus un 23 dienas veca.

Izmantotie resursi:
hansolopen.com
sonyericssonwtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-27 10:55, pirms 15 gadiem
tas "trauks"izskatās līdzīgs pludmales volējbolistēm iegūtajam!! takā tādi raibi kausi nav tikai Krievijā!!

     [+] [-]

, 2009-09-28 14:38, pirms 15 gadiem
nu Kimiko laiž!!