Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pērai otrais tituls nedēļas laikā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pērai otrais tituls nedēļas laikā
Šahara Pēra
Foto: AP

Izraēlas tenisiste Šahara Pēra izcīnījusi otro titulu nedēļas laikā, šodien uzvarot Taškentas WTA turnīrā, finālā divos setos ar 6:3, 6:4 pārspējot labāko Uzbekistānas tenisisti Akgulu Amanmuradovu. Pērai šis ir piektais vienspēļu titluls.

Pagājušā gada čempione Sorana Kirsteja no Rumānijas bija izvēlējusies neaizstāvēt titulu, tā vietā startējot Seulā. Tikmēr Taškentā ar pirmo numuru bija izlikta Krieviju pārstāvošā Jaroslava Švedova, kura pusfinālā piekāpās mājiniecei Amanmuradovai (WTA 113.). Otras finālistes vārds nepārsteidza. Pēra (46.) šeit bija izlikta ar otro numuru un pārliecinoši sasniedza finālu, visas uzvaras gūstot divos setos. Arī finālā viņa bija favorīte. Savstarpējos mačos pret Amanmuradovu viņai 4:0 pārsvars. Amanmuradova finālā spēlēja arī 2005.gadā, kad trīs setos piekāpās nīderlandietei Mihaelai Krajičekai.

Spēles sākumā ritēja līdzīga spēkošanās, bet pirmā seta izskaņā Pērai izdevās divi breiki, pateicoties kam pirmais sets tika uzvarēts ar 6:3. Otrā seta sākumā Amanmuradova jau pirmajā geimā nobreikoja Pēru, uzvarot visās izspēlēs pie viņas serves, taču turpinājumā tik labi viņai vairs neveicās, bet Pērai nācās nedaudz panervozēt, pirms tika gūta uzvara. No 5:2 pārsvara viņa zaudēja divus geimus pēc kārtas, to laikā neizmantojot divas mačbumbas, taču pēc tam spēja uzvarēt pie pretinieces serves - 6:4. Visā spēlē viņai panākums ar 6:3, 6:4.

22 gadus vecajai Pērai šis karjerā piektais WTA vienspēļu tituls un otrais pēdējo astoņu dienu laikā. Pirms nedēļas viņa triumfēja Guangžu (Ķīna). Par uzvaru Taškentā Pēra nopelnījusi 280 ranga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, bet Amanmuradova savu punktu bagāžu papildinās ar 200 punktiem un saņems 19 000 prēmiju.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com