Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

LTS ģenerālsekretārs: "Esmu pārliecināts, ka Semeņistaja tiks vismaz simtniekā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LTS ģenerālsekretārs: "Esmu pārliecināts, ka Semeņistaja tiks vismaz simtniekā"
Jānis Mellups. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups pauž cerību, ka valsts patriote Anastasija Sevastova atgriezīsies arī nacionālajā izlasē. Par to uzzināja portāls Sportacentrs.com.

Kā jau ziņots, mums jālepojas arī ar Latvijas vīriešu tenisa jauno pirmo numuru Robertu Štrombahu. Tenisa savienība galveno akcentu vēlas likt uz jaunās paaudzes attīstīšanu, lai nākotnē būtu vēl vairāk augsta līmeņa sasniegumu.

Aizvadītajā gadā tika sākts nozīmīgs un interesants projekts - ar Ernesta Gulbja fondu un ziedojumiem ir izveidota stipendiju programma, kuras ietvaros bērni bez maksas apgūs prasmes tenisā. "Milzīgs paldies "Rimi" stipendiju fondam, kad deva nebijušu iespēju. Ļoti lepojos ar tiem cipariem, kas bija atlasē. Mums iesūtīja vairāk nekā 1100 anketu. Atlases dienā varējām apkalpot aptuveni 640 bērnus, kuru vecums ir tikai 5-8 gadi. Tas parādīja to interesi, ka teniss var būt masveidīgs," norāda Jānis Mellups, viens no organizatoriem. "Tas noteikti ir projekts, kuru gribu attīstīt ilgtermiņā, lai pēc vairākiem gadiem varam atskatīties atkaļ, ka kāds no šiem bērniem sasniedz augstus rezultātus."

2023. gadā sagaidījām lielisku pavērsienu - kādreizējā pasaules 11. rakete un tagadējā jaunā māmiņa Anastasija Sevastova atgriezās tenisā. "No federācijas puses mūsu attieksme ir ļoti pozitīva. Redzēsim, kā tas Nastjas stāsts attīstīsies," saka LTS pārstāvis. "Pēdējos divos turnīros nodemonstrēja, ka joprojām ir konkurētspējīga, atgriežoties pēc tik ilgas pauzes."

Vai pieredzējušo tenisisti redzēsim arī valstsvienībā? "Šādu iespēju noteikti neizslēdzu, jo viņa vienmēr sevi apliecinājusi kā izlases spēlētāju un Latvijas patrioti. Tā kā ļoti cerēsim, ka viņa radīs iespēju spēlēt izlasē."

Sieviešu tenisā Latvijas pirmais numurs patlaban ir Aļona Ostapenko (WTA 13.). Savukārt patlaban 21 gadīgā Darja Semeņistaja sezonu sāka 248. pozīcijā, turpinājumā nostiprinājās kā Latvijas otrā rakete un tagad atrodas pasaules ranga 140. vietā. "Šobrīd ļoti novērtēju to Darjas ceļu, jo viņai šis ir pirmais gads, kad būtībā jau var justies brīvāk finansiāli. Semeņistaja ir LOV sastāvā, bet mēs mēģinām viņai palīdzēt ar privātiem sponsoriem un rast dažādus veidus, kā atbalstīt. Tos līdzekļus, ko viņa nopelna ar savu smago darbu un piesaista papildus, iegulda arī savā tālākajā attīstībā," informē LTS ģenerālsekretārs. "Man ir tāda iekšēja pārliecība, ka nākotnē viņa kļūs par "top 100" spēlētāju. Jātic saviem sapņiem un jāiet uz priekšu. Runāju ar spēlētāju, viņas ģimeni un mammu. Darjai ir arī stiprs treneru korpuss, ar viņu kopā esošie cilvēki. Esmu pārliecināts, ka viņa tiks vismaz simtniekā. Un ļoti ceru, ka tur arī noturēsies."

24. decembrī Darja Semeņistaja izlidoja uz Austrāliju, lai sāktu jauno sezonu. Atgādinām, ka Latvijas otrā rakete debitēs "Australian Open" kvalifikācijā, kas sāksies 8. janvārī. Anastasija Sevastova tikmēr izlēmusi neizmantot speciālo rangu iekļūšanai gada pirmā "Grand Slam" pamatturnīrā un jauno sezonu sāks vēlāk.

Slēpts komentārs: Alex Ovechkins #8

  +1 [+] [-]

, 2023-12-25 02:44, pirms 4 mēnešiem
Viņai jāuzvar 3 kvalifikācijas spēles un vēl 1 pamatturnīra spēle, lai būtu Austrālijas simtniekā. Tas nav viegls uzdevums!

     [+] [-]

, 2023-12-25 05:36, pirms 4 mēnešiem
Alex Ovechkins #8 rakstīja: Jā un Latvijā vairs nevaldīs korumpēta valdība
aitugans iešņaukājās

  +3 [+] [-]

, 2023-12-25 05:37, pirms 4 mēnešiem
yokodok rakstīja: Viņai jāuzvar 3 kvalifikācijas spēles un vēl 1 pamatturnīra spēle, lai būtu Austrālijas simtniekā. Tas nav viegls uzdevums!
vienā turnīrā diez vai sanāks bet sezonas laikā var savākt

     [+] [-]

, 2023-12-25 12:08, pirms 4 mēnešiem
pūce rakstīja: aitugans iešņaukājās
Elvi ar tā sauc?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-25 16:43, pirms 4 mēnešiem
yokodok rakstīja: Viņai jāuzvar 3 kvalifikācijas spēles un vēl 1 pamatturnīra spēle, lai būtu Austrālijas simtniekā. Tas nav viegls uzdevums!
Ja pārvar kvalifikāciju, tas jau ir AO simtnieks: dalīta 65. vieta.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-26 06:36, pirms 4 mēnešiem
točka rakstīja: Ja pārvar kvalifikāciju, tas jau ir AO simtnieks: dalīta 65. vieta.
Nu jā, pareizi!