Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kvitova vīrusa dēļ izstājas no "WTA Championships"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova vīrusa dēļ izstājas no "WTA Championships"
Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada "WTA Championships" uzvarētāja Petra Kvitova slimības dēļ neturpinās šī gada sacensības, viņas vietu ieņemot pirmajai rezervistei Samantai Stosurai.

Kvitova pērn Stambulā uzvarēja visus piecus mačus, Vimbldonas titulam pievienojot arī prestižo "WTA Championships" kroni. Šī gada turnīrā čehiete bija viena no favorītēm, zinot viņas labos rādītājos slēgtajos kortos. Vairāk par vienu maču viņai nav izdevies nospēlēt.

Čehijas labākā tenisiste vakar ar 3:6, 2:6 kapitulēja Agņeškai Radvanskai, mačā pieļaujot 41 nepiespiesto kļūdu. Šodien Kvitova paziņoja par izstāšanos no turnīra, jo viņai esot vīruss. Starp citu, nesenajā Āzijas tūrē Kvitovai arī labāk nospēlēt liedza veselības problēmas.

Kvitovai sezona gan vēl nav galā, jo nākamajā nedēļas nogalē Prāgā ar Čehijas izlasi jāpiedalās Federācijas kausa finālā. Šodien kļuva zināmi komandu sastāvi. Čehijas vienībā bez Kvitovas būs arī Lucija Šafaržova un dubultspēļu speciālistes Andrea Hlavačkova ar Luciju Hradečku. Savukārt Serbiju pārstāvēs Ana Ivanoviča, Jeļena Jankoviča, Bojana Jovanovski un Aleksandra Kruniča.

Atgriežoties pie Stambulas turnīra, Kvitovas vietu ieņems pirmā rezerviste Samanta Stosura, kura pērn Turcijā, spēlējot pilntiesīgi, aizkļuva līdz pusfinālam, kur zaudēja Kvitovai. Stosurai turnīrā jānospēlē divi mači ar Mariju Šarapovu un Sāru Erani. Lēns korta segums austrālietei varētu būt pluss.

Tiesa, turnīra reglaments rezervistēm ir skarbs. Proti, vienādas bilances gadījumā (var gadīties, ka trim labākajām tenisistēm ir pa divām uzvarām), tālāk tiks tās, kuras aizvadījušas visas trīs spēles. Vienkāršā valodā runājot, Stosurai jāuzvar abas savas spēles un jācer uz Agņeškas Radvanskas zaudējumiem atlikušajās divās spēlēs vai arī uz polietes 3-0 bilanci.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 20:58, pirms 12 gadiem
Pēdējais teikums vienkāršā valodā, bet vienalga nesapratu.