Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Luksemburgas turnīra finālā Bačinski un Lisicki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Luksemburgas turnīra finālā Bačinski un Lisicki
Sabīne Lisicki
Foto: AFP/Scanpix

Kļuvušas zināmas Luksemburgas WTA turnīra finālistes. Par tām kļuvušas šveiciete Timeja Bačinski un vāciete Sabīne Lisicki, kuras šodien pusfinālos pārspēja attiecīgi Janīnu Vikmaijeri un Šaharu Pēru.

Luksemburgā šonedēļ notiek WTA ''Premier'' kategorijas turnīrs ar balvu fondu 200 000 ASV dolāru. Nevienai no galvenajām favorītēm neizdevās tikt tālāk par otro kārtu. Karolīna Vozņacki savainojuma dēļ nepabeidza pirmās kārtas spēli pret mājinieci Annu Krēmeri, bet ''US Open'' čempione Kima Klijstersa, kurai šis bija tikai 4. turnīrs pēc atgriešanās, 2. kārtā negaidīti trīs setos piekāpās šveicietei Petijai Šnīderei.

Finālu sasniegušas divas jaunās paaudzes tenisistes – šveiciete Timeja Bačinski un vāciete Sabīne Lisicki. Bačinksi turnīra gaitā spējusi uzveikt Džūliju Kuā, Robertu Vinči, Katerinu Srebotniku un šodien pusfinālā trīs setos ar 3:6, 6:2, 7:5 pagājušajā nedēļā Lincā uzvarējušo Janīnu Vikmaijeri, kura uz noguruma rēķina pieļāva pārāk daudz kļūdu.

Savukārt Lisicki līdz pat šodienas pusfinālam visās cīņās bija uzvarējusi divos setos, tiekot galā ar Ivetu Benešovu, Polonu Hercogu un jau pieminēto Šnīderi. Pusfinālā viņa tikās ar pēdējo pāris mēnešu laikā lieliskā formā esošo Izraēlas pirmo raketi Šaharu Pēru. Pirmajā setā vāciete uzvarēja ar 6:3, bet pēc tam pārāk daudz kļūdījās gan servējot, gan ar sasteigtiem un nepadomātiem sitieniem, kas viņai ļoti raksturīgi un zaudēja otro setu ar 3:6. Trešajā setā Pēra bija vadībā ar 4:2, taču Lisicki nepadevās un atspēlējās, astotajā geimā pretinieci pie viņas serves atstājot uz nulles. Viss izšķīrās teibreikā, pirms kura gan vāciete neizmantoja vienu mačbumbu. Arī taibreikā vadību uzņēmās Pēra, kura bija priekšā ar 5:3, taču pēc tam visās izspēlēs uzvarēja Lisicki, svinot mačā uzvaru ar 6:3, 4:6, 7:6(5).

Bačinski ar Lisicki līdz šim spēlējusi vienreiz un zaudējusi – šī gada sākumā Federācijas kausā divos setos ar 6:0, 6:4 (arī uz indoor hard seguma) pārāka bija vāciete. Jāpiebilst, ka Bačinski tas būs pirmais WTA fināls, bet Lisicki jau divos paspējusi uzspēlēt. Pērnā gada oktobrī Taškentā zaudēts Sorana Kirstejai, bet šī gada aprīlī Čarlstonā uzvarēta Vozņacki.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com