Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Rubļovs Belgradā pārspēj Džokoviču, Alkarasam sezonas trešais tituls

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rubļovs Belgradā pārspēj Džokoviču, Alkarasam sezonas trešais tituls
Krievijas tenisists Andrejs Rubļovs. Foto: EPA/Scanpix

Šodien par Belgradas ATP250 turnīra uzvarētāju kļuva Andrejs Rubļovs, kurš trijos setos ar 6-2, 6-7 (4) un 6-0 apspēlēja ranga pirmo numuru Novaku Džokoviču. Šis Rubļevam kļuva jau par trešo kāda turnīra triumfu šajā sezonā. Tikmēr sezonas trešo titulu izcīnīja 18 gadus vecais Karloss Alkarass, kurš triumfēja Barselonas ATP500 turnīrā.

• Karjeras 11. ATP titulu vienspēlēs izcīnīja pasaules astotā rakete Andrejs Rubļovs, kurš Belgradā ATP250 turnīra finālā pirmo reizi karjerā pārspēja mājinieku un ranga pirmo numuru Novaku Džokoviču.

• Rubļvos serbu uzvarēja trijos setos ar 6-2, 6-7 (4) un 6-0. Kopumā fināls ilga gandrīz divas ar pusi stundas, Rubļevam dominējot pirmajā un trešajā setā.

• Džokovičs jau ceļā uz finālu nedemonstrēja vienmērīgu sniegumu, katrā no mačiem zaudējot pirmajos setos. Tradīcija netika lauzta arī pret Rubļovu, piekāpjoties neitrālajam tenisistam ar 2-6.

• Otrajā setā tenisisti viens otru pa reizei nobreikoja, uzvarētajām noskaidrojoties taibreikā. Tajā labāks bija Džokovičs, kurš uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, tādējādi titula īpašniekam noskaidrojoties pēdējā setā.

• Tam spēka serbam nepietika. Rubļovs trīs reizes nobreikoja Džokoviču un pie viņa serves uzvarēja visā mačā ar trešo mačbumbu.

• Līdz ar panākumu Rubļovs titulu skaita ziņā 2022. gada sezonā panācis Rafaelu Nadalu, kuram arī šajā gadā jau trīs izcīnītas trofejas. Rubļovs uzvaru Belgradā pievienojis jau iepriekš izcīnītiem tituliem Marseļā un Dubaijā.

• “Ceru, ka mums vēl priekšā vairākas savstarpējās spēles. Man patika šeit spēlēt, Belgrada arī bija ļoti jauka. Vēlos teikt paldies skatītājiem un turnīra organizatoriem – redzēt pilnas tribīnes bija īpaši,’’ pēc triumfa teica Rubļovs.

• Trešo sezonas titulu šodien izcīnīja arī 18 gadus vecais spānis Karloss Alkarass (ATP 11.), kurš Barselonas ATP500 finālā divos setos ar 6-3, 6-2 pārspēja tautieti Pablo Karenjo Bustu (ATP 19.). Tas bija tenisista ceturtais vienspēļu tituls karjerā.

• Fināls ritēja vien nedaudz virs stundas. Mača laikā Alkarass četras reizes nobreikoja pretinieku – divas reizes katrā no setiem. Ar to pietika, lai spānis triumfētu jau trešajā turnīrā šīs sezonas laikā.

• Pie tam, Alkarass maču uzvarēja ar pirmo mačbumbu, tādējādi pēdējo reizi laužot Karenjo Bustas servi.

• Sagaidāms, ka, pateicoties titulam, Alkarass iesprauksies ATP ranga labāko desmitniekā un ieņems devīto pozīciju. Pagaidām tenisists dodas Rafaela Nadala pēdās - arī Nadals 18 gadu vecumā 2005. gada 25. aprīlī pirmo reizi iekļuva labāko desmitniekā. Pēc 17 gadiem to tajā pašā dienā atkārtos Alkarass.

• ‘’Bērnībā skatījos šo turnīru. Vienmēr vēlējos te spēlēt, kā arī cīnīties par uzvaru. Esmu ļoti priecīgs, ka varu būt viens no spāņu tenisistiem, kas to izdarījis,’’ pēc titula iegūšanas intervijā teica sportists.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/rub...
https://www.atptour.com/en/news/alc...

     [+] [-]

, 2022-04-24 19:20, pirms 2 gadiem
Džokovičš iebuksējis.
Vai vēl uzcelsies, jeb vai tas ir viss?

  +1 [+] [-]

, 2022-04-24 19:52, pirms 2 gadiem
Viss loģiski . Neizbrīna ,nevakcinēts zaudēja vakcinētam .
Vakcīna taču izmaina gēnus .
Bet džokovičam vēl vecie neuzlabotie gēni

     [+] [-]

, 2022-04-24 21:07, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Džokovičš iebuksējis.
Vai vēl uzcelsies, jeb vai tas ir viss?
Viņam jāaizstāv FO tituls. Traumēts viņš nav bijis, tikai 2 psiholoģiski momenti - neatļauts spēlēt ļoti parocīgajā Austrālijā un tiešā konkurenta uzvara. Es jau laiku atpakaļ teicu, ka liels sportists spēs pārvarēt šo. cik liels viņš ir, šobrīd dodu 50/50. Pa lielam, tieši atkal no Rafas viss atkarīgs. Vēl ir 2 māsteri un potenciālais FO pusfināls. Ja Rafa tiek pāri un paņem 22., Spartaks būs norakstāms.

Šodien smagi punkti nāca. Uz vienkārši labiem iegūtiem punktiem, ne izciliem, daudz emociju, itkā būtu GS 5.sets. Es saprotu, ka mājas, bet tādas emocijas parāda esošo fiziski-garīgo līmeni. Tas nav superaugsts.