Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pegula kļūst par pirmo finālisti Gvadalaharā, Sakari cīņa tiek apturēta

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pegula kļūst par pirmo finālisti Gvadalaharā, Sakari cīņa tiek apturēta
Džesika Pegula. Foto: Prensa GDL Open 2022 / guadalajaraopen.com

Meksikas lielpilsētā Gvadalaharā tuvojas noslēgumam "WTA 1000" tenisa turnīrs. Pirmajā pusfinālā Džesika Pegula apspēlēja Viktoriju Azarenku.

# "WTA 1000" turnīra pusfināli šoreiz sanāca neparasti - četriniekā iekļuva trīs tenisistes (Pegula, Sakari un Buzkova), kuras savā karjerā izcīnījušas vien pa vienam WTA titulam, kā arī Azarenka ar vienu titulu pēdējos sešos gados.

Vairākas spēlētājas izlēma nepiedalīties, tostarp planētas līdere Iga Švjonteka (Polija), vicelīdere Onsa Žabēra (Tunisija) un trešā rakete Anete Kontaveita (Igaunija). Gvadalaharā tādējādi ar pirmo numuru tika izlikta tā brīža pasaules ceturtā rakete Paula Badosa (Spānija), kura 17. oktobra rangā noslīdēja uz astoto vietu.

# Pirmajā pusfinālā pasaules piektais numurs Džesika Pegula (ASV) ar 7:6 un 6:1 pārspēja 33 gadīgo neitrālo sportisti Viktoriju Azarenku (WTA 37.), kura savulaik bija ranga līdere un pēdējos gados spēlē zemākā līmenī.

Pirmajā setā amerikāniete sastapās ar sīvu pretestību un nonāca iedzinējos (0:3 un 1:4), taču turpinājumā izlīdzināja (4:4) un visai pārliecinoši uzvarēja taibreikā.

Šajā mačā amerikāniete izrādījās pārāka izspēlēs pēc otrās serves (62% pret 42) un breikbumbās (3/8 pret 1/1)


# Otrajā pusfinālā pasaules sestā rakete Marija Sakari (Grieķija) eksaminēja čehieti Mariju Bouzkovu (WTA 37.). Pirmajā setā grieķiete uzvarēja ar 7:5, bet tad lietus dēļ cīņa tika apturēta. Spēle tiks atsākta 23. oktobrī plkst. 21.00 pēc mūsu laika.

# Gvadalaharas "WTA 1000" bija pēdējais turnīrs cīņā par tikšanu uz WTA finālsacensībām, kas 31. oktobrī sāksies Teksasas pilsētā Fortvērtā. Uz finālsacensībām pretendēja un teorētisku cerību ilgi saglabāja arī Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kurai bija jāizcīna pirmā vieta Gvadalaharā + Benčiča, Kīza vai Badosa nedrīkstēja iekļūt finālā.

Vienspēļu pēdējo ceļazīmi ieguva Marija Sakari, jo ceturtdaļfinālā izslēdza Ostapenko pāridarītāju Veroniku Kudermetovu.

Dubultspēļu pēdējo ceļazīmi šonakt izrāva Brazīlijas-Kazahstānas duets Beatrise Hadada-Maija/Anna Daņilina. Tagad pusfinālā viņas ar 6:2 5:7 un 10-7 apspēlēja pasaules līderes Barboru Krejčīkovu/Kateržinu Siņakovu (Čehija).

Gvadalaharas pusfināli

#5 Džesika Pegula (ASV) - #37 Viktorija Azarenka (neitrālā)7:6(3) 6:1
#6 Marija Sakari (Grieķija) - #36 Marija Bouzkova (Čehija)7:5 susp.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com