Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bartone atgriešanās turnīrā triumfē ITF W15 sacensībās Ēģiptē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bartone atgriešanās turnīrā triumfē ITF W15 sacensībās Ēģiptē
Kamilla Bartone. Foto: Oeiras Open

LETA. Latvijas tenisiste Kamilla Bartone svētdien savu atgriešanās turnīru noslēdza ar uzvaru Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Šarm eš Šeihas W15 sērijas turnīra vienspēļu sacensībās.

Turnīru no kvalifikācijas sākusī Bartone, kura pēc gada laikā negūtiem punktiem pametusi WTA vienspēļu rangu, finālā ar rezultātu 7:5, 2:6, 7:5 uzvarēja ar trešo numuru izsēto mājinieci Azizu Abdelu (WTA 572.).

Spēle, kuras trešajā setā Bartone atspēlēja divas mačbumbas, norisinājās aptuveni trīs stundas. Ieskaitot kvalifikāciju, līdz fināla sasniegšanai Bartone izcīnīja septiņas uzvaras.

Par uzvaru turnīrā Bartone nopelnīja desmit WTA ranga punktus, kas viņai ļaus atgriezties rangā, kurā viņa pagājušajā gadā bija sasniegusi 348. vietu. ITF līmenī 21 gadus vecajai Bartonei šis ir otrais tituls karjerā un pirmais pēc trīs gadu pauzes.

Bartone pagājušajā vasarā paziņoja, ka ieturēs pauzi tenisā. Pērn novembrī viņa aizvadīja nepilnus divus mačus W15 turnīros Tunisijā, bet šī gada aprīlī izstājās Stambulas W60 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā, kopš tā laika nespēlējot.

Pirms trīs gadiem Bartone paziņoja, ka lūko iegūt Vācijas pilsonību, lai nākotnē pārstāvētu šīs valsts izlasi, taču starptautiskos turnīros viņa joprojām piedalās kā Latvijas sportiste.

Šajā pašā turnīrā viņa uzvarēja dubultspēļu sacensībās.

Tikmēr Diāna Marcinkēviča līmeni augstākajā Faru W25 turnīra dubultspēļu sacensībās sestdien aizvadīja trīs spēles, pirmajās divās no tām uzvarot supertaibreikā, bet finālā piedzīvojot zaudējumu. Par fināla sasniegšanu viņa nopelnīja 30 WTA dubultspēļu ranga punktus.

     [+] [-]

, 2023-10-22 18:50, pirms 9 mēnešiem
Ja atkal Kamilu nesāks vajāt traumas un viņa tiks vaļā no baltkrieva, drīz vien viņa kļūs par Latvijas trešo raketi...

     [+] [-]

, 2023-10-22 20:57, pirms 9 mēnešiem
sm72 rakstīja: Ja atkal Kamilu nesāks vajāt traumas un viņa tiks vaļā no baltkrieva, drīz vien viņa kļūs par Latvijas trešo raketi...
Ko tas nozīmē-tiks vaļā no baltkrieva?

     [+] [-]

, 2023-10-22 21:47, pirms 9 mēnešiem
M.Jordan rakstīja: Ko tas nozīmē-tiks vaļā no baltkrieva?
Baltkrievu treneris, kuram jāuzņemas atbildība par traumām...