Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzošā Šramkova otro nedēļu pēc kārtas sasniedz WTA turnīra finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pārsteidzošā Šramkova otro nedēļu pēc kārtas sasniedz WTA turnīra finālu
Rebeka Šramkova. Foto: WTA

Sieviešu tenisā risinās divi cietā seguma turnīri WTA tūrē, kur šodien tika noskaidrotas finālistes.

# Huahinas "WTA 250" pusfinālā Slovākijas otrā rakete Rebeka Šramkova (#102) ar 6:4 un 6:2 pārspēja slovēnieti Tamaru Zinanšeku (#261), bet Vācijas trešais numurs Laura Zīgemunda (#99) ar 6:3 un 6:3 uzveica nīderlandieti Ariannu Hartono (#180).

27 gadīgā slovākiete otro nedēļu pēc kārtas pārsteidzoši iekļuvusi WTA finālā (iepriekš labākie sasniegumi bija 1/4 fināli). Pirmajā finālā spēlēja ar apsaitētu augšstilbu.

15. septembra vakarā Šramkova piedalījās Monastiras finālā, bet pēc nepilnām divām diennaktīm jau izvadīja pirmo kārtu Huahinā. Slovākiete no Tunisijas un Taizemi devās ar privāto reisu, jo citādi nevarētu paspēt.

Jaunākajā pasaules rangā slovākiete pakāpsies uz rekordaugsto 76. vietu un atgūs valsts pirmā numura statusu.

Kā jau ziņots, 1/8 finālā 36 gadīgā Zīgemunda pieveica (7:6, 4:6, 7:6) ķīnieti Sjiju Vangu, aizvadot WTA ilgāko spēli (4:09 stundas) kopš 2011. gada.

Huahinas pirmais numurs Dajana Jastremska (#35, Ukraina) zaudēja pirmajā kārtā, otrais numurs Kateržina Siņakova (#37, Čehija) apstājās otrajā kārtā, kur zaudēja arī pārējās izsētās tenisistes. Tādējādi ceturtdaļfinālos spēlēja tikai neizliktās tenisistes.

# Seulas "WTA 500" finālā iekļuva Darja Kasatkina (#13) un brazīliete Beatrise Hadada-Maija (#17).

Seulā sākotnēji plānoja spēlēt arī poliete Iga Švjonteka (#1), amerikāniete Džesika Pegula (#3) un kazahiete Jeļena Ribakina (#4), taču viņas atteicās no šīs ieceres.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com