Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pāridarītāja triumfē "WTA 250", piepildot sapni par ranga simtnieku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko pāridarītāja triumfē "WTA 250", piepildot sapni par ranga simtnieku
Suzana Lamensa ar trofeju. Foto: @suzanlamens / Kinoshita Group Japan Open

Japānas pilsētā Osakā noslēdzies "WTA 250" cietā seguma turnīrs, kur pārsteidzoši uzvarēja nīderlandiete Suzana Lamensa.

# Osakas "WTA 250" finālā šodien sacentās kvalifikāciju pārvarējušās tenisistes - Nīderlandes otrais numurs Suzana Lamensa (#125) ar 6:0 un 6:4 pārspēja Austrālijas septīto raketi Kimberliju Birelu (#150), kura savulaik pasaules rangā ieņēma 100. vietu.

Osakas vicečempione nopelnīja 163 punktus rangam un 20 830 ASV dolāru naudas balvu, savukārt čempione ieguva attiecīgi 250 un 35 250.

Nīderlandiete izcīnīja karjeras pirmo nozīmīgo titulu, taču austrālietei tas vēl nav izdevies.

Jaunākajā pasaules rangā 26 gadīgā Birela pacelsies orientējoši uz 111. pozīciju, bet 25 gadīgā Lamensa debitēs "top 100" un ieņems apmēram 87. vietu.

Kā jau ziņots, 9. aprīlī Lamensa divreiz pārspēja Latvijas tenisa līderi Aļonu Ostapenko. Toreiz nīderlandiete atklāja, ka 2024. gadā viņas mērķis ir iekļūst "maģiskajā simtniekā".

Pavasarī par nīderlandietes mērķi varēja pasmīnēt, tomēr nākamnedēļ tas piepildīsies. Tas ir paraugs arī Latvijas otrajai raketei Darjai Semeņistajai (#130) - jāturas simtniekā tuvumā un kādā turnīrā jāizšauj.

# Ninbo "WTA 500" uzvarēja Darja Kasatkina (#11) un atgriezīsies ranga desmitniekā.

Ķīnas turnīrā nepiedalījās arī trīs pirmie numuri - itāliete Džasmīna Paolīni (#6), ķīniete Cjiņveņa Džena (#7), amerikāniete Emma Navarro (#8). Tādējādi amerikāniete zaudēja cerību apsteigt ķīnieti cīņā par pēdējo ceļazīmi uz WTA finālturnīru (tiesa, pastāv iespēja, ka finālturnīrā nestartēs kazahiete Jeļena Ribakina).

Tuvojoties gada beigām, daudzas tenisistes jau noslēgušas sezonu.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com