Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Dubaijas pusfinālos Viljamsas un divi pārsteigumi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dubaijas pusfinālos Viljamsas un divi pārsteigumi
Virdžīnija Razano
Foto: AFP

Dubaijas (AAE) WTA "Premier" tenisa turnīrā šodien noskaidrotas visas pusfinālistes. Ja par māsu Viljamsu iekļūšanu labāko četriniekā neviens nebrīnās, tad Kajas Kanepi un Virdžīnijas Razano atrašanās pusfinālā gan pārsteidz.

Tieši Kanepi un Razano arī bija pirmās, kuras šodien uzvarēja un veidos pirmo pusfināla pāri. Kanepi "lielo darbu" gan paveica jau vakar, pārspējot Jeļenu Jankoviču un šodien viņai pretiniekos jau bija teorētiski vieglāka pretiniece – Jeļena Vesnina no Krievijas. Arī Vesnina šajā turnīrā bija pārsteigusi, otrajā kārtā apspēlējot rangā augstāk esošo tautieti Svetlanu Kuzņecovu, tomēr šodien igauniete bija krietni labāka, uzvarot ar 6:2, 7:5. Tāpat kā pret Jankoviču arī šodien Kanepi pakutināja nervus saviem faniem, otrajā setā neuzvarot savu servi pie rezultāta 5:4, tomēr jau atlikušajos divos geimos viss tika nokārtots. "Nemaz jau nebija tik viegli", pēc mača atzina Kanepi, kura jaunnedēļ jau varētu ielauzties WTA ranga divdesmitniekā. "Šodien neaizvadīju savu labāko spēli, bet daži viņas sitieni man bija pagalam neērti. Pie 5:4 visu nedaudz sasteidzu, bet viss jau beidzās labi", pēc uzvaras klāstīja igauniete.

Tikmēr Razano šajā turnīrā kļuvusi par Krievijas sportistu slepkavu. Otrajā kārtā viņa sensacionāli lika kapitulēt Dinarai Safinai (6:4, 6:2), vakar pārspēja slovākieti Danielu Hantuhovu, bet šodien pārspēja vēl vienu krievieti, ar 5. numuru izlikto Veru Zvonarjovu – 7:6(7), 7:5. Pirmajā setā francūziete izsēja 5:3 vadību, tomēr vēlāk bija pārāka saspringtā taibreikā, kamēr otrajā setā viņa bija veiksmīgāka īsi pirms taibreika. Lai arī spēlē bija tikai divi seti, tā ieilga teju divarpus stundas, un, kā vēlāk atzina Zvonarjova, viņam šādam mačam nebija gatava: "Viņa šodien bija gatava trīs stundu maratonam, es nē. Tur arī atšķirība. Laikam garīgi vairs nespēju izturēt tik daudz tenisa - esmu nospēlējusi ļoti daudz maču pēc kārtas". Krievijas sportiste, kura jaunākajā WTA rangā ieņem karjeras augstāko, piekto vietu piebilda, ka nav spējusi vienā līmenī aizvadīt visu spēli, bet pret spēlētāju, kura ir ļoti labā formā (Razano), ar nestabilu spēli pie uzvaras netikt.

Tikmēr otrajā pusfinālā tiksies abas māsas Viljamsas, kurām jau kārtējo reizi neizdodas ielozēties katrai savā izlozes sieta pusē. Viņu pretinieces šodien bija arī rangā augstu esošās Jeļena Dementjeva un Ana Ivanoviča. Venusa Dementjevu apspēlēja divreiz ar 6:3, bet Serēna Ivanoviču divreiz ar 6:4, kaut otrajā setā atradās iedzinējos ar 1:4. Pusfinālspēles Dubaijā tiks aizvadītas rīt, bet čempioni uzzināsim jau sestdien.

"Barclays Dubai Tennis Championships"

Ceturtdaļfinālu rezultāti
Serena Williams (1) - Ana Ivanovic (8) 6:4, 6:4
Venus Williams (6) - Elena Dementieva (4) 6:3, 6:3
Virginie Razzano - Vera Zvonareva (5) 7:6(7), 7:5
Kaia Kanepi (16) - Elena Vesnina 6:3, 7:5

Izmantotie resursi:
wtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja